od €150,00
Rezervacija

Aranžman A3 – Prašuma Perućica i rafting rijekom Tarom (3 dana / 2 noći)

Tara rafting camp Encijan - Tara Canyon
Nema ocjena
Trajanje

3 dana / 2 noći

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Doživite savršen spoj planinskih vrhova i živopisnog kanjona rijeke Tare, kroz aktivnosti koje će vas povezati sa prirodom u jedinstvenoj džip safari avanturi. Upoznajte se sa ljepotama najstarijeg nacionalnog parka u Bosni i Hercegovini, NP Sutjeska koji je dom prašume Perućice, poslednje očuvane prašume u Evropi. Jedan dan začinite nezaboravnom rafting avanturom najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare koji se proteže od Brštanovice (mjesta gdje ste nalazi i naš kamp) do Šćepan Polja, mjesta gdje rijeke Piva i Tara stvaraju magičnu rijeku Drinu, i uz to provedite dvije noći u našem rafting kampu Encijan, u srcu najdubljeg kanjona u Evropi uz tradicionalnu domaću kuhinju i druženje uz muziku kraj ognjišta.

 

 

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Dan 1 - Dolazak na kamp Encijan

alternatetext

Po dolasku na granični prelaz Hum-Sćepan Polje u unaprijed dogovrenom okvirnom vremenskom terminu, u popodnevnim satima izmedju 16 i 18h slijedi polučasovna voznja kroz prijatan ambijent kanjona rijeke Tare, do lokaliteta Brštanovica, koji je ujedno i pocetna tacka za rafting, a na kojoj se i nalazi nas kamp Encijan.

Na samoj Brštanovici za sve učesnike aranzmana obezbijeđen je siguran parking za lična vozila. Po dolasku na kamp, nakon pića dobrodošlice, slijedi smještaj gostiju u planinske kućice-bungalove i upoznavanje sa ambijentom kampa i okruženja.

Oko 20h je predviđena zajednička večera za sve učesnike aranžmana, na meniju etno specijaliteti sa lokalnog podneblja (mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), koja se ujedno nastavlja cjelovečernjim druženjem uz logorsku vatru i muziku u prijatnom ambijentu kampa do duboko u noć...

Dan 2 - Rafting rijekom Tarom

alternatetext

Nakon doručka i pripreme za rafting do 11.30h, gdje svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odijelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare, koji se realizuje na najatraktivnijoj dionici rijeke od Brštanovice do Šćepan Polja u trajanju od 2h do 3h, sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje i usputne posjete najznamenitijim dijelovima kanjona, poput najledenije pritoke rijeke Tare, riječice Šipčanice i slično...

Na završnici raftinga, na graničnom prelazu Šćepan Polje, na ušću Pive i Tare, oko 15h je organizovan transfer terenskim vozilima svih učesnika aranžmana nazad na kamp, gdje je obezbjeđen ručak (na meniju mlada teletina ispod sača, jagnjetina, riba i drugi etno specijaliteti).

Nakon ručka slijedi popodnevni odmor, kupanje, pecanje i lagane šetnje u okruženju kampa, a po želji gostiju, moguća je i oraganizovana posjeta starom visećem mostu na Tari u blizini kampa. Oko 21h je planirana zajednička večera uz cjelovečernje druženje uz vatru i muziku.

Dan 3 - Obilazak prašume Perućice

alternatetext

Nakon doručka do 8h slijedi pakovanje i pripreme za jeep-foto safari turu i polazak u posjetu NP “Sutjeska” i prašumi Perućici - jednom od poslednjih preostalih i najvećih prašumskih rezervata u Evropi. Vožnja terenskim vozilima do vidikovca „Dragoš sedlo“ na 1306 mnv, gdje imamo mogućnost ulaska u samu prašumu u vidu šetnje do obližnjeg vidikovca, odakle nam se pruža pogled na cjelokupni prašumski kompleks i impozantni vodopad “Skakavac” koji se nalazi u srcu prašume.

Po izlasku iz prašume Perućice, slijedi petnaestominutna vožnja do sledećeg vidikovca „Prijevor na 1668 mnv. odakle „puca“ impozantan pogled na cjelokupni lokalitet parka i okolne planine u kojima dominira Maglić, koji je sa svojih 2386 mnv. zvanično i najveći vrh u BiH, kao i pogled na sve ostale planine iz okruženja poput Zelengore i Volujaka.

Na samoj visoravni Prijevor je predviđena lagana hiking tura po okruženju, sa obilaskom i posjetom starih planinskih katuna koji se nalaze u neposrednoj blizini, nakon čega slijedi zajednički piknik-ručak u prirodi.

Povratak na Tjentište terenskim vozilima je planiran oko 16h, sa usputnim obilaskom spomen – istorijskog kompleksa bitke na Sutjesci do 17h, nakon čega slijedi transfer svih učesnika aranžmana do Foče, gdje se oko 18h aranžman i završava.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Cijene Radnim danima

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard150€150€150€150€150€
Komfor160€160€160€160€160€

Cijene Vikendom

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard170€170€170€170€170€
Komfor180€180€180€180€180€
POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Smještaj u kampu Encijan u planinskim kućicama- bungalovima na bazi punog pansiona sa 3 potrebna i kvalitetna obroka dnevno
  • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbijeđen siguran parking za lična vozila
  • Taksu za splavarenje rijekom Tarom u iznosu 4,30€ po osobi
  • Taksu za ulazak u NP Sutjeska u iznosu od 5,00 € po osobi
  • Boravišnu taksu u iznosu od 0,80€ dnevno po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 13,90 € po osobi

Pitanja uz aranžman

Gdje se nalazi vaš kamp i kako doći do njega?
Nalazimo se na početnoj tački za rafting, u mjestu Brštanovica.
GPS koordinate kampa su: Geografska širina: 43.321849 Geografska dužina: 18.960388
Turisti trebaju doći na Šćepan polje, tu se nalazi zvanični međunarodni granični prelaz između BiH i CG.
Posjedujemo vlastiti parking na kome možete ostaviti vaše vozilo ili kampera, tu će biti na sigurnom. Ako se nalazite u Foči, možete doći u našu agenciju, koja se nalazi u ulici Krajiška br.16. Agencija se nalazi u centru grada, u prolazu između Nove banke.
Treba li rezervisati unaprijed?
Određeni dani tokom sezone rasprodaju se veoma brzo, tako da ohrabrujemo naše goste da pozovu agenciju radi provjere dostupnosti određenih termina za rezervaciju. Rezervacije unaprijed su neophodne kako biste sigurno potvrdili svoje mjesto na rafting turi, jer uvijek smo zauzeti organizujući rafting ture koje treba zakazati dan ili dva prije spusta. Dok god ima slobodnog mjesta mi smo srećni što vam možemo pomoći da dođete na rijeku - čak i u poslednjim trenucima!
Prevoz do kampa?
Organizovan prevoz od Šćepan polja do kampa je obezbijeđen za učesnike kojima je to potrebno. Kada krenete na rafting avanturu takođe ćemo vas prevesti našim vozilima do drugih lokacija za rafting. Kada se vaš aranžman završi, vratićemo vas nazad na Šćepan polje. Ako nemate vlastiti prevoz, uvijek možete sjesti na neki od autobusa koji prolaze preko Šćepan polja iz Pravca Crne Gore ka Bosni i Hercegovini i obratno.
Možemo li platiti u kešu pri dolasku?
Naravno da možete platiti u keš novcu pri dolasku na naš kamp, to neće predstavljati problem. Mnogi putnici, bekpekeri i prolaznici koriste ovu opciju jer im je mnogo lakše.
Da li vaše ture uključuju vodiče?
Biće vam dodijeljen vodič za svaku turu kroz nacionalne parkove, jezera ili druge ture. Ukoliko ste bukirali rafting turu, sertifikovani skiperi biće dodijeljeni vašoj grupi. S te strane ste pokriveni, ne morate brinuti o tome.
Da li postoji večernja zabava u kampu?
Vikendom organizujemo živu svirku, gdje ćete biti u mogućnosti da uživate pored logorske vatre i upoznate nove ljude. Pitate se šta je sa ostalim danima? To zavisi od broja gostiju na kampu. Ako je na kampu puno gostiju, živa svirka se održava svakodnevno.
Kakva alternativa se nudi onima koji ne idu na rafting?
Ako niste raspoloženi ili ne volite rafting, bez brige, u našoj ponudi imamo i programe koji nude hajking i treking ture, džip-safari, Kanjoning i još dosta toga. Možete posjetiti NP Sutjeska, NP Durmitor, kanjon Nevidio, sva jezera u oba nacionalna parka, i još dosta toga.
Šta ako ni jedan od aranžmana ne odgovara mojim potrebama?
Ne sviđa vam se odrđen dio aranžmana? Želite kreirati poseban program samo za vas i izabrati vlastitu avanturu? Nešto kao " Pet dana raftinga i četiri dana hajkinga"? Nikakav problem! Sve što trebate učiniti jeste da nam pošaljete mail sa vašim željama i zahtjevima i sačekate dok ih ne razmotrimo.
Kako se vraćamo sa kampa kada se aranžman završi?
Kada se vaš aranžman završi, naša vozila će vas odvesti do Šćepan polja. Odatle možete sjesti na autobus (autbusi prolaze preko Šćepan polja, nekoliko puta u toku dana, u oba pravca) i nastaviti vaše putovanje.
od €150,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas