od €160,00
Rezervacija

Aranžman A6 – Trekking i rafting u kanjonu rijeke Tare ( 3 dana / 2 noćenja )

Tara rafting camp Encijan - Tara Canyon
Nema ocjena
Trajanje

3 dana / 2 noći

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Aranžman koji vam pruža mogućnost da provedete tri dana i dvije noći u divljem kanjonu rijeke Tare. Jedan dan predviđen je za posjetu starom visećem mostu i trekking turu do prirodnog fenomena, vodopada Jovičića sige koji se obrušava niz stijenu od 40m i stvara mističan ambijent u kanjonu Tare. Drugi dan predviđen je za rafting rijekom Tarom. Brza rijeka, neprimjetni brzaci, nepredvidiva priroda, erupcija boja, pogled koji umiruje i opušta, prekida se na tren naletima adrenalina, opštom euforijom i povicima.
Ovo mjesto je pravi rezervoar energije. Ako ostanete bez energije i volje da budete u gradu, ovde pored rijeke Tare ćete je sigurno dopuniti, jer ovo je sve ono što želite i o čemu sanjate.

Priče o raftingu kruže cijelim svijetom. Zašto i vi ne ispričate svoju?

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Dan 1 - Dolazak na kamp Encijan

alternatetext

Po pristizanju na granični prelaz Hum - Šćepan Polje u unaprijed dogovorenom okvirnom vremenskom terminu, u popodnevnim satima izmedju 16 i 18h slijedi polučasovna vožnja kroz prijatan ambijent kanjona rijeke Tare, do lokaliteta Brštanovica, koji je ujedno i početna tačka za rafting, a na kojoj se i nalazi naš kamp Encijan. Na samoj Brštanovici za sve učesnike aranžmana obezbjeđjen je siguran parking za lična vozila. Po dolasku na kamp, nakon pića dobrodošlice, slijedi smještaj gostiju u planinske kućice-bungalove i upoznavanje sa ambijentom kampa i okruženja. Oko 20h je predvidjena zajednička večera za sve učesnike aranžmana, na meniju etno specijaliteti lokalnoga kraja (mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), koja se ujedno nastavlja cjelovečernjim druženjem uz logorsku vatru i muziku u prijatnom ambijentu kampa do duboko u noć...

Dan 2 - Trekking do vodopada Jovičića sige

alternatetext

Nakon doručka slijede pripreme za posjetu starom visećem mostu u kanjonu Tare, koji se nalazi u neposrednoj blizini našeg kampa. Nakon desetominutne šetnje do mosta i pauze za razgledanje, slijedi trekking tura od 1,5h do prirodnog fenomena, vodopada Jovičića sige koji je poznat kao “Skakavac” i koji se obrušava niz stijenu od 40 metara stvarajući mističan ambijent u kanjonu rijeke Tare. Po povratku na kamp slijedi ručak. Nakon ručka slijedi odmor, kupanje, pecanje i slične aktivnosti do 20h kada je planirana večera uz logorsku vatru, muziku i noćenje.

Dan 3 - Rafting rijekom Tarom

alternatetext

Nakon doručka i priprema za rafting do 11:30h slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare (dionica sa najvećom koncentracijom bukova) u trajanju od 2h do 3h, sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje.
Na završnici rafting dionice, na ušću Pive i Tare i mjestu gdje nastaje rijeka Drina, je oko 15h predviđeno pristajanje čamaca i povrat svih učesnika raftinga na kamp gdje je vas čeka obezbjeđena topla voda za tuširanje, nakon čega slijedi ručak (na meniju etno specijaliteti lokalnog kraja: mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), gdje se nakon ručka vaš aranžman i završava.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Cijene Radnim danima

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard160€160€160€160€160€
Komfor180€180€180€180€180€

Cijene Vikendom

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard170€170€170€170€170€
Komfor190€190€190€190€190€
POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Smještaj u kampu Encijan u planinskim kućicama - bungalovima na bazi punog pansiona sa 3 potrebna i kvalitetna obroka dnevno
  • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Taksu za splavarenje rijekom Tarom u iznosu 4,30 € po osobi
  • Boravišnu taksu u iznosu od 0,80€ dnevno po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 8,90 € po osobi
od €160,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas