od €70,00
Book Now

D16 – Posjetite Mostar

Agencija Encijan - Posjeta Mostaru
Bez recenzija

Trajanje ture

4-6 hours

Vrsta ture

Višednevna tura

Veličina grupe

8 osoba

Jezici

English, Serbian

Pregled

Mostar je grad izrazite ljepote, živopisne arhitekture, bogat restoranima tradicionalne kuhinje, vjerskim i istorijskim objektima i lokacijama. Okružen živopisnim pejzažima koji čekaju da ih otkrijete. Otkrićemo, zajedno sa vama, vrhunske destinacije koje treba posjetiti i vidjeti u i oko Mostara.

Ljepota samoga grada je ono što će ukrasti vaše srce, stoga je vrijedi posjetiti ga. Odlikuje se izuzetnom arhitekturom i spomenicima koji se u harmoniji uklapaju sa geogarfskim položajem grada već stotinama godina. Mostar je poznat kao mjesto gdje se prepliću razne kulture i religije, gdje istok susreće zapad, a sjever jug.

 

Napomena

Minimalan broj učesnika za ovaj aranžman je 4, i ako vas je manje od tog broja, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate da bismo provjerili možemo li vas ukombinovati sa drugim učesnicima.

Više informacija

HIGHLIGHTS

 • Navedene satnice u aranžmanu, kao i cjelokupni ponuđeni program aranžmana, podložni su izmjenama i dopunama u skladu sa Vašim iskazanim potrebama i zahtjevima.
 • Prethodno iskustvo nije potrebno
 • Program aranžmana se može samoinicijativno produžiti ili kombinovati sa svim drugim aranžmanima iz naše ponude.
 • Ponuđeni program je validan i operativan za realizaciju tokom cijele sedmice.
 • Minimalan broj osoba za realizaciju aranžmana ne postoji.
 • Plaćanje se vrši u KM ili €.
 • Popust za grupe preko 10 učesnika.
 • Zagarantovana maksimalna udobnost i bezbijednost.
 • Potreban Pasoš ili neka druga identifikaciona isprava.
 • Uz ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA agencije ’’ENCIJAN’’, usaglašeni sa Zakonom o turizmu BiH.

Sadržaj aranžmana

Raširi sve
Program aranžmana

Prihvat gostiju na dogovorenoj lokaciji, poput naše agencije Encijan u gradu Foča ili našeg kampa u samom srcu kanjona Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vreme između 9h-10h), nakon čega slijedi polazak na destinaciju.
Kada pominjemo Mostar, ono što dominira samim gradom jeste Stari most. Obnovljen 2004. godine, Otomanski most iz 16. Vijeka u Mostaru premošćuje rijeku Neretvu i povezuje dva dijela grada. Skokovi sa starog mosta su tradicionalna godišnja manifestacija koja se organizuje sredinom ljeta ( kraj Jula ). Ovo je naša prva stanica.
Biševića kuća, turski gradski muzej sa dvorištem, u postavci gostima prikazuje rukotvorine kao što su tepisi, predmeti urađeni u srebru i keramici. Ova kuća izgrađena je u 17. vijeku, u vrijeme otomanske vladavine. Zasigurno nećemo zaobići posjetiti je.
Blagajska tekija smatra se jednom od bosanskohercegovačkih najsvetijih vjerskih lokacija. Poznata i pod imenom Derviški hram, tekija je izgrađena sa namjerom da ugosti skupove Sufi bratstva. Impozantna poludrvena tekija ugnijezdila se pored brze plavo-zelene rijeke Bune koja izvire iz pećine ispod litice.
Ručaćemo u restoranu nacionalne kuhinje u srcu starog grada Mostara, i doživiti atmosferu u ambijentu u stilu naše stare kulture i tradicije koja predstavlja integralni dio restorana, gdje ćemo imati priliku uživati u tradicionalnim specijalitetima!
Kratkom vožnjom južno od Mostara dolazimo do nevjerovatnih vodopada u blizini malog gradića Kravice. Vodopad Kravice visok je otprilike 25 metara i podijeljen u 20-ak manjih, sa jezerom ispod koje ima oko 120 m u promjeru. Ono što ga čini pristupačnim, za raliku od većine velikih vodopada, jeste upravo ta njegova mala veličina. Vodopadi Kravice su spokojno prirodno mjesto za posmatranje, ali tu su i dodatne atrakcije kampovanja, kupanja, pa čak i malog kafića za ljude da samo sjede, razgovaraju i uživaju u opštoj ljepoti mjesta.
Nakon ručka, slijedi transport učesnika do Foče, gdje se aranžman i završava.

Uključeno / Nije uključeno

 • Dva obroka
 • Sertifikovani vodiči
 • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
 • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
 • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
 • Dodatne usluge na vaš zahtjev
 • Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
 • Ukupna cijena svih taksi - 1,00 € po osobi

Tour's Location

Agencija Encijan - Posjeta Mostaru
od €70,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Drugi aranžmani u ponudi