od €70,00
Book Now

D16 – Posjetite Mostar

Agencija Encijan - Posjeta Mostaru
Not Rated

Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Mostar je grad izrazite ljepote, živopisne arhitekture, bogat restoranima tradicionalne kuhinje, vjerskim i istorijskim objektima i lokacijama. Okružen živopisnim pejzažima koji čekaju da ih otkrijete. Otkrićemo, zajedno sa vama, vrhunske destinacije koje treba posjetiti i vidjeti u i oko Mostara.

Ljepota samoga grada je ono što će ukrasti vaše srce, stoga je vrijedi posjetiti ga. Odlikuje se izuzetnom arhitekturom i spomenicima koji se u harmoniji uklapaju sa geogarfskim položajem grada već stotinama godina. Mostar je poznat kao mjesto gdje se prepliću razne kulture i religije, gdje istok susreće zapad, a sjever jug.

 

Napomena

Minimalan broj učesnika za ovaj aranžman je 4, i ako vas je manje od tog broja, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate da bismo provjerili možemo li vas ukombinovati sa drugim učesnicima.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Program aranžmana

Prihvat gostiju na dogovorenoj lokaciji, poput naše agencije Encijan u gradu Foča ili našeg kampa u samom srcu kanjona Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vreme između 9h-10h), nakon čega slijedi polazak na destinaciju.
Kada pominjemo Mostar, ono što dominira samim gradom jeste Stari most. Obnovljen 2004. godine, Otomanski most iz 16. Vijeka u Mostaru premošćuje rijeku Neretvu i povezuje dva dijela grada. Skokovi sa starog mosta su tradicionalna godišnja manifestacija koja se organizuje sredinom ljeta ( kraj Jula ). Ovo je naša prva stanica.
Biševića kuća, turski gradski muzej sa dvorištem, u postavci gostima prikazuje rukotvorine kao što su tepisi, predmeti urađeni u srebru i keramici. Ova kuća izgrađena je u 17. vijeku, u vrijeme otomanske vladavine. Zasigurno nećemo zaobići posjetiti je.
Blagajska tekija smatra se jednom od bosanskohercegovačkih najsvetijih vjerskih lokacija. Poznata i pod imenom Derviški hram, tekija je izgrađena sa namjerom da ugosti skupove Sufi bratstva. Impozantna poludrvena tekija ugnijezdila se pored brze plavo-zelene rijeke Bune koja izvire iz pećine ispod litice.
Ručaćemo u restoranu nacionalne kuhinje u srcu starog grada Mostara, i doživiti atmosferu u ambijentu u stilu naše stare kulture i tradicije koja predstavlja integralni dio restorana, gdje ćemo imati priliku uživati u tradicionalnim specijalitetima!
Kratkom vožnjom južno od Mostara dolazimo do nevjerovatnih vodopada u blizini malog gradića Kravice. Vodopad Kravice visok je otprilike 25 metara i podijeljen u 20-ak manjih, sa jezerom ispod koje ima oko 120 m u promjeru. Ono što ga čini pristupačnim, za raliku od većine velikih vodopada, jeste upravo ta njegova mala veličina. Vodopadi Kravice su spokojno prirodno mjesto za posmatranje, ali tu su i dodatne atrakcije kampovanja, kupanja, pa čak i malog kafića za ljude da samo sjede, razgovaraju i uživaju u opštoj ljepoti mjesta.
Nakon ručka, slijedi transport učesnika do Foče, gdje se aranžman i završava.

Uključeno

  • Dva obroka
  • Sertifikovani vodiči
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Dodatne usluge na vaš zahtjev
  • Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
  • Ukupna cijena svih taksi - 1,00 € po osobi

HIGHLIGHTS

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 71€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija
od €70,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas