od €70,00
Rezervacija

D16 – Posjetite Mostar

Agencija Encijan - Posjeta Mostaru
Nema ocjena
Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Mostar je grad koji očarava svojom ljepotom, bogatom arhitekturom i kulturnim naslijeđem. Stari most, simbol grada Mostara zajedno sa Starim gradom nalazi se na listi svjetske baštine UNESCO-a. Muslibegovićeva kuća, Kriva ćuprija, Blagaj i Počitelj samo su neka od fascinantnih mjesta koja treba posjetiti. Uz to, Mostar nudi i bogatu gastronomsku ponudu tradicionalnih jela. Posjeta Mostaru je nezaboravno iskustvo koje spaja kulturno naslijeđe, prirodne ljepote i najpoznatija jela bosanskohercegovačke kuhinje.

Napomena

Minimalan broj učesnika za ovaj aranžman je 4, i ako vas je manje od tog broja, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate da bismo provjerili možemo li vas ukombinovati sa drugim učesnicima.

Pregled aranžmana

Raširi sve
Program aranžmana

Prihvat gostiju na dogovorenoj lokaciji, poput naše agencije Encijan u gradu Foča ili našeg kampa u samom srcu kanjona Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vreme između 9h-10h), nakon čega slijedi polazak na destinaciju.
Kada pominjemo Mostar, ono što dominira samim gradom jeste Stari most. Obnovljen 2004. godine, Otomanski most iz 16. Vijeka u Mostaru premošćuje rijeku Neretvu i povezuje dva dijela grada. Skokovi sa starog mosta su tradicionalna godišnja manifestacija koja se organizuje sredinom ljeta ( kraj Jula ). Ovo je naša prva stanica.
Biševića kuća, turski gradski muzej sa dvorištem, u postavci gostima prikazuje rukotvorine kao što su tepisi, predmeti urađeni u srebru i keramici. Ova kuća izgrađena je u 17. vijeku, u vrijeme otomanske vladavine. Zasigurno nećemo zaobići posjetiti je.
Blagajska tekija smatra se jednom od bosanskohercegovačkih najsvetijih vjerskih lokacija. Poznata i pod imenom Derviški hram, tekija je izgrađena sa namjerom da ugosti skupove Sufi bratstva. Impozantna poludrvena tekija ugnijezdila se pored brze plavo-zelene rijeke Bune koja izvire iz pećine ispod litice.
Ručaćemo u restoranu nacionalne kuhinje u srcu starog grada Mostara, i doživiti atmosferu u ambijentu u stilu naše stare kulture i tradicije koja predstavlja integralni dio restorana, gdje ćemo imati priliku uživati u tradicionalnim specijalitetima!
Kratkom vožnjom južno od Mostara dolazimo do nevjerovatnih vodopada u blizini malog gradića Kravice. Vodopad Kravice visok je otprilike 25 metara i podijeljen u 20-ak manjih, sa jezerom ispod koje ima oko 120 m u promjeru. Ono što ga čini pristupačnim, za raliku od većine velikih vodopada, jeste upravo ta njegova mala veličina. Vodopadi Kravice su spokojno prirodno mjesto za posmatranje, ali tu su i dodatne atrakcije kampovanja, kupanja, pa čak i malog kafića za ljude da samo sjede, razgovaraju i uživaju u opštoj ljepoti mjesta.
Nakon ručka, slijedi transport učesnika do Foče, gdje se aranžman i završava.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 71€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Dva obroka
  • Sertifikovani vodiči
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Dodatne usluge na vaš zahtjev
  • Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
  • Ukupna cijena svih taksi - 1,00 € po osobi
od €70,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas