od €115,00
Book Now

D2 – Kanjon Nevidio

Tara rafting kamp Encijan - Kanjon Nevidio
Not Rated

Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

Serbian

Kratak pregled

Želite li testirati svoje mogućnosti? Jeste li spremni hodati satima uskim i mračnim hodnicima kanjona, plivati u ledeno hladnoj vodi, spuštati se niz strme i klizave stijene? Ovaj aranžman predviđen je samo za one koji su odlučni i vjeruju u svoje mogućnosti, želeći da iskuse – Neviđeno.

Misteriozan i izazovan, kanjon Nevidio je pravi izbor za avanturiste, adrenalinske zavisnike, hrabre, uporne, te istinske ljubitelje prirode. Otkriven 1965. godine, kanjon Nevidio je istinski dragulj NP Durmitor. 4,5 km dug i 2-3 metra širok, slovi za posljednji osvojen kanjon u Evropi. Njegovo ime simbolično  govori za sebe: ne možete vidjeti ono što se ne vidi, te podsjeća na mističnu nedostupnost i razlog zbog koga je toliko dugo bio sakriven od ljudskog oka. Oni koji se odluče na ovu alpinističku turu moraju znati da jednom kada uđu u kanjon i počnu se spuštati niz galerije, kaskade i vodopade, povratka nazad nema – morate nastaviti do samoga kraja. Pravi je izazov ući u kanjon Nevidio iproći kroz njega uzanim i dubokim rascjepima koje je urezala rijeka Komarnica, među padinama Durmitora i Vojnika.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Plan Aranžmana

Prihvat gostiju na dogovorenoj lokaciji, poput naše agencije Encijan u gradu Foča ili našeg kampa u samom srcu kanjona Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vreme između 9h-10h)
Po dolasku pred ulaz u kanjon Nevidio kratka pauza za kafu i pripreme za ulazak. U sklopu priprema za ulazak, svaki učesnik aranžmana dobija odgovarajuću canyoning opremu (neoprensko odijelo dugih rukava i dugih nogavica, čizme i sigurnosnu kacigu). Nakon kratkog informativnog razgovora o predstojećoj avanturi i mini kursa iz osnova alpinizma, krećemo ka ulazu u kanjon, pod vođstvom
i u pratnji iskusnih alpinista i certifikovanih vodiča, članova GSS. Sam ulazak u kanjon i nije toliko zahtjevan, i zbog prilično pristupačnog terena imamo mogućnost da se u prvih 300-400 metara priviknemo i adaptiramo na specifičan ambijent kanjona, a i ostavimo mogućnost nekima da dobro razmisle! :-) nakon čega slijede već prvi ozbiljniji koraci i prve ozbiljnije prepreke, odnosno silazne
kaskade i slapovi. U narednih 2-3h prolazimo, plivamo, gazimo i ronimo mnogobrojnim tjesnacima, odnosno uskim hodnicima i bazenima koje je majka priroda i vodena sila kopala i dubila vijekovima, i imamo priliku naići na takva umjetnička dijela prirode, koja nam već pri prvom pogledu oduzimaju dah. Na pola puta, negdje u srcu kanjona pravimo kratku „energy break“, gdje sa suvim grožđicama,
smokvama i bademima pokušavamo povratiti izgubljenu energiju i nadomjestiti nedostatak šećera, potrošenog sa svim onim adrenalinom koji nam konstantno struji krvnim žilama. Nakon pauze osvježeni i ohrabreni sa svim onim što smo do sad´ pregurali i prošli nastavljamo spremno dalje... I nakon još otprilike 1-2h vremena provedenih u istom „mix-u“ sastavljenom iz penjanja, skakanja u nemirne virove sa nekoliko metara visine, plivanja kroz usjeke, spuštanja niz stijene i vodopade, sa ili bez užadi, i naravno sveprisutnoga adrenalina, stižemo i na drugu stranu kanjona!
Po izlasku iz kanjona je organizovan kolektvni ručak za sve učesnike aranžmana u obližnjem etno restoranu, gdje se nakon ručka terenskim vozilima vraćamo na jutarnju polaznu, odnosno matičnu destinaciju.

Uključeno

  • Jedan obrok
  • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Taksu za kanjon Nevidio u iznosu 10,00 € po osobi
  • Taksu za Park prirode Komarnica i Dragašnica u iznosu od 1,00 € po osobi
  • Turistička taksa opštine Šavnik u iznosu od 1,00 € po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 13,00 € po osobi

HIGHLIGHTS

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 115€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija
od €115,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341