od €120,00
Rezervacija

D2 – Kanjon Nevidio

Tara rafting kamp Encijan - Kanjon Nevidio
Nema ocjena
Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

Serbian

Kratak pregled

Želite li testirati svoje mogućnosti? Jeste li spremni hodati satima uskim i mračnim hodnicima kanjona, plivati u ledeno hladnoj vodi, spuštati se niz strme i klizave stijene? Ovaj aranžman predviđen je za avanturiste koji su odlučni, vjeruju u svoje sposobnosti i žele iskustiti kanjon Nevidio.

Misteriozan i izazovan, kanjon Nevidio je pravi izbor za avanturiste, adrenalinske zavisnike, hrabre, uporne, te istinske ljubitelje prirode. Otkriven 1965. godine, kanjon Nevidio je istinski dragulj NP Durmitor. Kanjon je dug 4,5 km i 2-3 metra širok. Njegovo ime simbolično  govori za sebe: ne možete vidjeti ono što se ne vidi, te podsjeća na mističnu nedostupnost i razlog zbog koga je toliko dugo bio sakriven od ljudskog oka. Jeste li spremni upustiti se u ovu avanturu, morate znati da svi koji se odluče da uđu u kanjon i počnu se spuštati niz galerije, kaskade i vodopade, ne mogu odustati i vratiti se, već moraju proći kroz cijeli kanjon.

Napomena:

Minimalan broj učesnika potreban za ovaj aranžman je 4. Ukoliko ste u manjem broju od navedenog, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate kako bismo istražili mogućnost kombinovanja s drugim učesnicima.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Plan Aranžmana

Prihvat gostiju na dogovorenoj lokaciji, poput naše agencije Encijan u gradu Foča ili našeg kampa u samom srcu kanjona Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vreme između 9h-10h)
Po dolasku pred ulaz u kanjon Nevidio kratka pauza za kafu i pripreme za ulazak. U sklopu priprema za ulazak, svaki učesnik aranžmana dobija odgovarajuću canyoning opremu (neoprensko odijelo dugih rukava i dugih nogavica, čizme i sigurnosnu kacigu). Nakon kratkog informativnog razgovora o predstojećoj avanturi i mini kursa iz osnova alpinizma, krećemo ka ulazu u kanjon, pod vođstvom
i u pratnji iskusnih alpinista i certifikovanih vodiča, članova GSS. Sam ulazak u kanjon i nije toliko zahtjevan, i zbog prilično pristupačnog terena imamo mogućnost da se u prvih 300-400 metara priviknemo i adaptiramo na specifičan ambijent kanjona, a i ostavimo mogućnost nekima da dobro razmisle! :-) nakon čega slijede već prvi ozbiljniji koraci i prve ozbiljnije prepreke, odnosno silazne
kaskade i slapovi. U narednih 2-3h prolazimo, plivamo, gazimo i ronimo mnogobrojnim tjesnacima, odnosno uskim hodnicima i bazenima koje je majka priroda i vodena sila kopala i dubila vijekovima, i imamo priliku naići na takva umjetnička dijela prirode, koja nam već pri prvom pogledu oduzimaju dah. Na pola puta, negdje u srcu kanjona pravimo kratku „energy break“, gdje sa suvim grožđicama,
smokvama i bademima pokušavamo povratiti izgubljenu energiju i nadomjestiti nedostatak šećera, potrošenog sa svim onim adrenalinom koji nam konstantno struji krvnim žilama. Nakon pauze osvježeni i ohrabreni sa svim onim što smo do sad´ pregurali i prošli nastavljamo spremno dalje... I nakon još otprilike 1-2h vremena provedenih u istom „mix-u“ sastavljenom iz penjanja, skakanja u nemirne virove sa nekoliko metara visine, plivanja kroz usjeke, spuštanja niz stijene i vodopade, sa ili bez užadi, i naravno sveprisutnoga adrenalina, stižemo i na drugu stranu kanjona!
Po izlasku iz kanjona je organizovan kolektvni ručak za sve učesnike aranžmana u obližnjem etno restoranu, gdje se nakon ručka terenskim vozilima vraćamo na jutarnju polaznu, odnosno matičnu destinaciju.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 120€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Jedan obrok
  • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Taksu za kanjon Nevidio u iznosu 10,00 € po osobi
  • Taksu za Park prirode Komarnica i Dragašnica u iznosu od 1,00 € po osobi
  • Turistička taksa opštine Šavnik u iznosu od 1,00 € po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 13,00 € po osobi
od €120,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341