od €105,00
Rezervacija

D7 – Kanjon Hrčavke

Tara rafting kamp Encijan - Kanjon Hrčavke
Nema ocjena
Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Da li ste spremni da otkrijete novi, divlji kanjon, prvi put istražen u potpunosti prije par godina? Ako želite da istražite ovaj kanjon i doživite pravu avanturu, onda je ovaj aranžman upravo za vas. Testirajte svoju snagu, provjerite koliko ste hrabri i osjetite kako adrenalin struji vašim tijelom…

Između planinskog klanca planine Zelengore, na nadmorskoj visini od 1570 m, izvire rijeka Hrčavka. Ova rijeka pripada opštini Foča, preciznije NP Sutjeska, i sa svojim pritokama, na visini od 530m/nv uljeva se u rijeku Sutjesku.

Hrčavka je najveća pritoka Sutjeske i visinska razlika od njenog izvora do ušća u Sutjesku iznosi oko 1000 metara nadmorske visine.

Kanjon rijeke Hrčavke je jedan od posljednjih otkrivenih u Evropi i zbog svoje prirode je divlji i netaknut. Prolaz kroz kanjon trasiran je dvostrukom dužinom od oko 13 km i prolazak kroz njega može trajati između 4h – 6h.

Kanjon Hrčavke prekriven je sijenama sa obje strane visine i do 200m Želite li se okupati, budite spremni na staru ali čistu vodu.

Kanjon je sam po sebi zahtjevan i potrebno je koristiti planinarsku opremu, plivati i skakati sa stijena.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Program aranžmana

Po prijemu gostiju na već dogovorenoj lokaciji, kao sto je naša agencija Encijan u Foči ili naš kamp koji se nalazi u samom srcu kanjona rijeke Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vrijeme između 9 i 10h), slijedi transport putnika našim 4x4 vozilima do kanjona Hrčavke. Po dolasku slijedi podjela opreme za kanjoning i nakon uvodne priče slijedi ulazak u kanjon gdje počinje ovo fantastično i nezaboravno iskustvo. Prolazak kroz kanjon traje izmedju 4 - 6 sati u zavisnosti od fizičke i psihičke spreme učesnika. U samom kanjonu naići će te na atraktivne prepreke, vodene tobogane, vodopade, a za savladavanje pojedinih prepreka biće potrebna adekvatna alpinisticka oprema. Takođe na pojedinim lokacijama
pravićemo pauze za odmor i fotografisanje. Nakon izaska iz kanjona slijedi povratak do vozila, i ukoliko želite možemo organizovati posjet spomen istorjiskom parku koji se nalazi u Nacionalnom parku Sutjeska.
Takođe ovaj aranžman možete proširiti i sa dodatnim noćenje na našem kampu Encijan u jedinstvenoj oazi mira i hedonizma u varijanti polupansiona ili iskominovati sa svim ostalim aranžmanima iz naše ponude.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 105€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Dva obroka
  • Svu neophodnu opremu za kanjoning i sertifikovanog vodiča
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Ulaznica za NP Sutjeska u iznosu od 5,00 € po osobi po danu
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 6,00 € po osobi
od €105,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas