od €74,00
Rezervacija

D6 – Jeep safari „Durmitorski prsten“

Dzip Safari Tura - Durmitorski Prsten
Nema ocjena
Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Ako ste ljubitelj off-road vožnje, neotkrivenih i nepristupačnih terena, divljine, onda će džip safari tura biti pravi užitak za vas. Uživajte u ljepotama kanjona Sušice, Pive, Tare i ostalih mjesta koja će vam oduzeti dah. Durmitorski prsten, dug oko 80 km, predstavlja vožnju oko grubih planinskih vrhova Durmitora i jedinstvena je prilika da uhvatite tu nevjerovatnu ljepotu u jednom danu.

Tokom džip safari ture pojasom Durmitora imaćete priliku voziti se visoko kvalitetnim i modernim terenskim vozilima obroncima kanjona rijeka Tare i Pive i spustite se u kanjon Sušice. Tura „Durmitorski prsten“ idealan je način da vidite mnogobrojne planinske vrhoove odjednom, bez puno potrošenog vremena i energije. Vozeći se kroz, sela, preko prevoja, dolina i vrhova, imaćete priliku upoznati lokalno stanovništvo , probati njihovu tradicionalnu kuhinju, kupiti domaće proizvode i saznati više o stilu života u ovom surovom okruženju. Tokom jednodnevne ekskurzije napravićemo nekoliko pauza, kako biste uživali u nestvarnim pejzažima. Najpoznatiji vidikovci obilježeni su i organizovani kao piknik mjesta, sa postavljenim  stolovima na zaravnima sa kojih se pruža pogled na planinske vrhove. Sa svakim novim pređenim kilometrom bićete svaki put iznenađeni nestvarnim pejzažima, autentičnim seoskim krajolicima i netaknutom prirodom. Ovde se način života, u simbiozi sa prirodom, nije mijenjao stotinama godina, a tura „Durmitorski prsten“ pružiće vam priliku da bar na kratko zavirite i budete dio njega.

Napomena:

Minimalan broj učesnika potreban za ovaj aranžman je 4. Ukoliko ste u manjem broju od navedenog, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate kako bismo istražili mogućnost kombinovanja s drugim učesnicima.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Program aranžmana

Po prihvatu gostiju na aranžman na unaprijed dogovorenoj lokaciji poput nase agencije Encijan u samom gradu Foči ili našeg kampa u samom srcu kanjona rijeke Tare u prijepodnevnim satima (preporučena satnica između 9 i 10 časova )
Nakon dolaska krećemo na granični prelaz Šćepan Polje do kanjona Sušice kroz selo Nikovići i Nedajno (treba napomenuti da su ova dva sela najgušće naseljena mjesta na Balkanu). Nakon dolaska i kratkog odmora za fotografisanje u kanjonu Sušice, nastavljamo put kroz Mali Mornar i stižemo do Žabljaka. Od Žabljaka staza nas vodi kroz sela Pisće i Vojinovići gdje dolazimo do samog srca Durmitora
gdje ćete moći vidjeti netaknutu prirodu, s najvišim vrhom Durmitora Bobotov Kuk 2522 mnv, kao i nekoliko ledničkih jezera koja smo sigurni da ćete fotografisati. Posle pauze za fotografisanje nastavljamo put kroz selo Trsa, prema Plužinama uz obalu Pivskog jezera i rijeke Pive. Tu se naš safari završava i polako se vraćamo natrag na Šćepan Polje i naš kamp Encijan, gdje ćete imati priliku uživati u tradicionalnoj organskoj kuhinji po kojoj smo vrlo prepoznatljivi. Nakon ručka, vaš aranžman se ujedno i završava.
Takođe ovaj aranžman možete proširiti i sa dodatnim noćenje na našem kampu Encijan u jedinstvenoj oazi mira i hedonizma u varijanti polupansiona ili iskominovati sa svim ostalim aranžmanima iz naše ponude.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 63€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Dva obroka
  • Jeep safari turu "Durmitorski prsten"
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Sertifikovani vodiči
  • Ulaznica za NP Durmitor u iznosu od 3,00 € po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Dodatne usluge na vaš zahtjev
  • Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
  • Ukupna cijena svih taksi - 4,00 € po osobi
od €74,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas