Odaberite Vašu AVANTURU

Vodeći se našim dugogodišnjim iskustvom u oblasti outdoor turizma, u mogućnosti smo
ponuditi vam različite varijante naših raznovrsnih i odlično koncipiranih aranžmana.
Od onih jednodnevnih pa sve do onih baziranih na višednevnim aktivnostima. Bilo da
ste adrenalinski zavisnik, ljubitelj prirode, istorije ili možda gurman – ne brinite se,
napravili smo programe koji će nadmašiti sva vaša očekivanja, u to smo sigurni!
Izaberite onaj koji vam najviše odgovara i doživite jedno nezaboravno iskustvo sa nama!

Izbor je na vama….

 • Osnovni dvodnevni aranžman koji uključuje rafting najatraktivnijim dijelom rijeke Tare i noćenje u najljepšem rafting kampu koji se nalazi u samom srcu kanjona Tare.
 • Aranžman za one koji se nisu zadovoljili samo sa jednim spuštanjem niz ključajuće riječne brzake i žele to ponoviti odmah i sljedećeg dana.
 • Hajking tura kroz jednu od posljednjih preostalih prašuma u Evropi. Jeep i foto safari kroz Nacionalni park Sutjeska u kombinaciji sa raftingom na rijeci Tari.
 • Jedan od najljepših aranžmana za rafting rijekom Tarom, u kome imate mogućnost da doživite opuštenu turu i istinsku avanturu za pamćenje cijelim kanjonom rijeke Tare u trajanju od 4 dana.
 • Za sve one koji nemaju dovoljno vremena , a ipak žele da dožive prolazak cijelim kanjonom rijeke Tare u trodnevnoj rafting turi

"I putovanje od hiljadu milja počinje prvim korakom..."

 • Hiking tura obodom najdubljeg kanjona u Evropi! Aranžman koji nudi priliku da posjetite etno selo Vranovina i pješačite na nadmorskoj visini od 1500 m duž najdubljeg kanjona u Evropi, a već sutradan uživate u raftingu ključajućim brzacima rijeke Tare.
 • Aranžman koji u sebi nudi posjetu Nacionalnom parku Sutjeska, prašumi Perućici, rafting rijekom Tarom i, kao kruna svega toga, uživanje u pogledu sa vrha najviše planine u BiH.
 • Trekking tura najljepšim dijelom NP Sutjeska, posjeta prašumi Perućici, platou Prijevora i kupanje u smaragdnozelenom Trnovačkom jezeru, u podnožju Maglića, i sve to u kombinaciji sa raftingom rijekom Tarom.
 • Iskusite rafting i doživite dvije opuštene noći u samom srcu kanjona! Aranžman za one koji ne žure i žele provesti još jedno veče u kampu nakon rafting avanture, i krenu na put kući potpuno odmorni.
 • Jedan od najljepših aranžmana u kome imate priliku proći cijelim tokom rijeke Tare i njenim kanjonom, a nakon toga krenuti u trekking kroz jednu od posljednjih prašuma u Evropi, prašumu Perućicu...

Atrakcije u našem regionu

Bosna i Hercegovina ima dosta toga za ponuditi kada je turizam u pitanju.
Prekrasni planinski predjeli, smaragdno zelena jezera, prelijepi pejzaži i živopisni gradovi.

Zapad i istok se susreću ovde, tako da ćete naučiti dosta o kulturi, tradiciji i
ljudima. Podijelite sa svojim prijateljima šta ste naučili o BiH, uz logorsku vatru na našem i vašem kampu Encijan.

Kada su u pitanju ture koje organizujemo, ovo su neke destinacije koje vam preporučujemo da posjetite:

 • Nacionalni park Sutjeska je najveći i najstariji nacionalni park u Bosni i Hercegovini kao i u ovom dijelu Evrope, i zasigurno najljepši i najraznovrsniji.
 • Ako tragate za jedinstvenom i nesvakidašnjom avanturom, usudite se da zakoračite u nepoznato i osjetite nalet adrenalina sa svakim novim bukom koji savladate...pođite sa nama u osvajanje najdubljeg kanjona u Evropi...
 • Kanjon Nevidio je jedan od posljednjih otkrivenih kanjona u Evropi koga krasi još uvijek nedovoljno istražena divlja ljepota i još neobičnije ime samoga kanjona.
 • Najljepša i najveća planina u Crnoj Gori koja je ujedno i nacionalni park. "Nacionalni park Durmitor" obuhvata planinski masiv Durmitora, kanjone rijeka Tare,Sušice, Drage i Komarnice i sa svojim živopisnim pejzažima od kojih zastaje dah istinsko je mjesto nestvarne ljepote

Dodatne informacije

Organska hrana

Iznad svega, naša domaća kuhinja je jedan od glavnih razloga zbog koga se naši gosti vraćaju iznova. Naša tradicionalna domaća kuhinja i organska hrana spremljena na kampu Encijan, koju nudimo kao dio naših paketa je još jedan značajan razlog zbog koga se većina naših digogodišnjih i zadovoljnih gostiju želi vratiti i posjetiti nas opet. Veliki broj naše ukusne domaće hrane sprema se sa ljubavlju i na tradicionalan način, u potpunosti od svježih organskih namirnica, koje obezbjeđujemo iz prirode koja nas okružuje. Za trenutak, svaki novi zalogaj zna da vas vrati na neku drugu i pomalo zaboravljenu dimenziju, u vrijeme kada su vaše bake kuvale za vas.

Pročitaj više
Smještaj

Kamp Encijan posjeduje kapacitet od 100 ležajeva, raspoređenih u 15 planinskih kolibica – bungalova. Sve kolibice su izgrađene u cjelosti od prirodnoh materijala, prozračne su i udobne, dok je namještaj u njima u potpunosti nov. Dvije planinske kuće – kolibe, koje takođe možete iznajmiti, ukupne su površine 55m2 svaka i je kompletno opremljena, počevši od namještaja, kupatila, kuhinje, prostranog dnevnog boravka u prizemlju i dvije spavaće sobe na spratu. Sanitarni čvorovi su opremljeni po svim standardima, besprijekorno čisti, sa dovoljnim brojem tuš-kabina i toplom vodom 24h, te u potpunosti zadovoljavaju potrebe naših gostiju tokom njihovog boravka na kampu.

Pročitaj više
Kako do nas?

Na graničnom prelazu Šćepam polje, kada predate vaša dokumenta graničnim policajcima, potrebno je da im naglasite da idete u kanjon Tare, na Brštanovicu. Kada završite sa prijavom na granici ( u slučaju da dolazite iz pravca BiH okrenete se na prelazu i vratite nekih 100 m nazad, a ako dolazite iz pravca Crne Gore, idete 100 m naprijed od graničnog prelaza), gdje skrećete desno sa glavnog puta na lokalni asfaltni put koji vas vodi do Brštanovice duž rijeke kanjona Tare. Za više informacija kako doći do nas, posjetite link ispod.

Pročitaj više