od €200,00
Book Now

Aranžman A5 – Cijeli tok rijeke Tare ( 3 dana/ 2 noći )

Tara rafting camp Encijan - Tara Canyon
Not Rated

Trajanje

24 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Ovo je aranžman za sve one koji nemaju dovoljno vremena a žele iskusiti i doživjeti cijeli kanjon Tare kroz dvodnevni rafting.

Ovaj jedinstveni rafting užitak pamti se vječno. Ako želite bolje upoznati rijeku Taru i ako želite doživjeti novo iskustvo, preporučujemo vam ovaj aranžman.

Kada napravite prvi korak van čamca, nakon par sati veslanja, shvatićete da vas nismo lagali i da je doživljaj mnogo bolji nego što ste zamišljali. Sa prvim zaveslajem na čamcu, sa prvim preveslanim kilometrom, imaćete priliku osjetiti ono o čemu smo vam govorili.

To je bogom dato mjesto, komadić raja na zemlji, kao stvoren za odmor i uživanje.

Govoreći o raftingu, njegovom plovom dijelu avanture, kanjon Tare se može podijeliti u dva dijela, gornji i donji kanjon. Na osnovu te podjele, postoje samo dva mjesta sa kojih možete krenuti na rafting.

U gornjem dijelu kanjona, startna pozicija za rafting je „Splavište“, koje se nalazi nedaleko od mosta na Đurđevića Tari i blizu turističkog centra na Žabljaku.

U donjem dielu kanjona startna pozicija za rafting nalazi se na Brštanovici. Lokacija se nalazi 15 km uzvodno od graničnog prelaza Šćepan polje u srcu kanjona , i tačno na mjestu gdje se nalazi naš kamp Encijan.

Tokom trajanja ovog aranžmana bićete u prilici iskusiti i džip safari turu, turu bez mnogo stresa i umora, te posjetiti i iskusiti sve ono što imamo da vam ponudimo.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Dan 1 - Dolazak na kamp Encijan

alternatetext

Po dolasku na granični prelaz Hum-Sćepan Polje u unaprijed dogovrenom okvirnom vremenskom terminu, u popodnevnim satima izmedju 16 i 18h slijedi polučasovna voznja kroz prijatan ambijent kanjona rijeke Tare, do lokaliteta Brštanovica, koji je ujedno i pocetna tacka za rafting, a na kojoj se i nalazi nas kamp Encijan.

Na samoj Brstanovici za sve učesnike aranzmana obezbjedjen je siguran parking za lična vozila. Po dolasku na kamp, nakon pića dobrodošlice, slijedi smještaj gostiju u planinske kućice-bungalove i upoznavanje sa ambijentom kampa i okruženja.

Oko 20h je predviđena zajednička večera za sve učesnike aranžmana, na meniju etno specijaliteti lokalnoga kraja (mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), koja se ujedno nastavlja cjelovečernjim druženjem uz logorsku vatru i muziku u prijatnom ambijentu kampa do duboko u noć...

Dan 2 - Rafting sa Žabljaka do kampa Encijan

alternatetext

Nakon doručka i priprema do 7h slijedi prevoz našim terenskim vozilima do Žabljaka, i Djurđevića Tare na ”Splavište”, do početne destinacije za rafting, do 10h. Po dolasku slijede pripreme za rafting, gdje svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odijelo, spasilački prsluk, kacigu, čizme i veslo), nakon čega kreće rafting prvim dijelom toka Tare u dužini od 30 km u trajanju od 3 - 4h, sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje.

Dolazak na kamp “Radovan Luka” je predviđen oko 14h gdje je planirana jednočasovna pauza za ručak , nakon koga slijedi rafting drugim dijelom toka Tare, sa takođe predviđeni pauzama za foto safari i kupanje, kao i posjetu i obilazak najznamenitijih dijelova kanjona.

Dolazak na kamp “Encijan” (Brštanovica) je predviđen oko 18h gdje je obezbjeđena topla voda za tuširanje i predvidjen smještaj na kampu u planinskim kućicama (bungalovima). U 20h je predviđena zajednička večera (na meniju tradicionalni etno specijaliteti lokalnoga kraja), nakon čega slijedi opušteno druženje svih učesnika aranžmana uz domaću rakiju, vatru i muziku do duboko u noć…

Dan 3 - Rafting sa kampa Encijan do Šćepan polja

alternatetext

Nakon doručka i priprema za rafting do 11:30h slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare (dionica sa najvećom koncentracijom bukova) u trajanju od 2h do 3h, sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje.

Na završnici rafting dionice, na ušću Pive i Tare i mjestu gdje nastaje rijeka Drina, je oko 15h predvidjeno pristajanje čamaca i povrat svih učesnika raftinga na kamp gdje je vas čeka obezbjedjena topla voda za tuširanje, nakon čega slijedi ručak (na meniju etno specijaliteti lokalnoga kraja: mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), gdje se nakon ručka vaš aranžman i završava.

U slučaju ako su navedene aktivnosti iz aranžmana za vas previše, uvijek vaš boravak možete produžiti dodatnim noćenjem u našoj oazi mira i hedonizma na bazi polupansiona ( večera, noćenje i doručak ) i sljedećeg dana, potpuno odmorni i naspavani, možete krenuti na vašu sljedeću destinaciju.

Hrana uz aranžman

alternatetext


Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:


- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.

Ručak u kampu:


Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )
Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.
Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja

Večera na kampu:


Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina
Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama
Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:


Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Smještaj uz aranžman

U sklopu vašeg boravka god nas u gostima imate jedinstvenu priliku da prenoćite i boravite u autentičnom prirodnom ambijentu našeg rafting kampa Encijan, koji raspolaže sa kapacitetima od ukupno 100 ležaja, od čega je više od polovine smještajnih jedinica apartmanskog tipa sa sopstvenim kupatilima, u varijanti komfornih dvokrevetnih, trokrevetnih i četverokrevetnih soba, i peto i šestokrevetnih dvoetažnih apartmana i zasebnih planinskih kuća, takodje sa kupatilima, predvidjenih za ekipni smještaj većih grupa i porodica.

Pored navedenih luksuznih smještajnih kapaciteta, takodje u ponudi imamo i standardne planinske drvene bungalove sagradjene od prirodnih materijala, koji ne posjeduju sopstvena kupatila i za čije je korištenje predvidjena upotreba zajedničkih sanitarnih prostorija koje su pozicionirane u neposrednoj blizini samih bungalova.

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u standard varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija komfor smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

U zavisnosti od trenutne raspoloživosti naših slobodnih kapaciteta u trenutku Vaše rezervacije, odnosno konkretne dostupnosti svih naših slobodnih smještajnih jedinica u datom momentu, zaista ćemo se potruditi da do maksimuma izadjemo u susret u skladu sa Vašim zahtjevom i osobno izraženom željom za odabirom određene smještajne jedinice.

U nastavku možete pogledati neke od fotografija unutrašnjosti naših smještajnih kapaciteta kojima raspolažemo, a ukoliko ste trenutno odmah zainteresovani da saznate puno više konkretnijih detalja o vrsti smještaju uz vaš odabrani aranžman, i tipovima soba, bungalova i apartmana koje imamo u ponudi, to možete učiniti odlaskom na našu individualnu stranicu sa cjelokupnom sekcijom informacija o kampu klikom ovdje

Uključeno

  • Smještaj u kampu Encijan u planinskim kućicama- bungalovima na bazi punog pansiona sa 3 potrebna i kvalitetna obroka dnevno
  • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Taksu za splavarenje rijekom Tarom u iznosu 35,00 € po osobi
  • Taksu za ulazak u NP Durmitor u iznosu od 3,00 € dnevno po osobi
  • Turistička rafting taksa za NP Piva u iznosu od 4,30 € dnevno po osobi
  • Boravišnu taksu u iznosu od 0,80€ dnevno po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 46,90 € po osobi

HIGHLIGHTS

Cijena aranžmana u radne dane:
STANDARD aranžman sa uračunatim taksama po osobi: 200€
KOMFOR aranžman sa uračunatim taksama po osobi: 210€

Cijena aranžmana u dane vikenda:
STANDARD aranžman sa uračunatim taksama po osobi: 210€
KOMFOR aranžman sa uračunatim taksama po osobi: 230€

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija
od €200,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas