Atrakcije

Bosna i Hercegovina, zemlja „srcolikog“ oblika ima dosta toga za ponuditi kada je turizam u pitanju. Prekrasni planinski predjeli, smaragdno zelena jezera, prelijepi pejzaži i živopisni gradovi.

Zapad i istok se susreću ovde, tako da ćete naučiti dosta o kulturi, tradiciji i ljudima. Podijelite sa svojim prijateljima šta ste naučili o BiH, uz logorsku vatru na našem i vašem kampu Encijan.

Kada su u pitanju ture koje organizujemo, ovo su neke destinacije koje vam preporučujemo da posjetite:

Atrakcije u našem regionu

null

Nacionalni park Sutjeska

Pročitaj više

null

Nacionalni park Durmitor

Pročitaj više

null

Kanjon Tare

Pročitaj više

null

Kanjon Nevidio

Pročitaj više

null

Trnovačko jezero

Pročitaj više

null

Prašuma Perućica

Pročitaj više

null

Pivsko jezero

Pročitaj više

null

Kanjon Hrčavka

Pročitaj više

U našem okruženju, pored prirodnih atrakcija, takođe postoje gradovi i lokacije ( mjesta od kulturnog i istorijskog značaja) koja vam preporučujemo da posjetite, kao što je čuveni Most na rijeci Drini (Ćuprija) u Višegradu, po kojoj je naš nobelovac Ivo Andrić napisao knjigu Na Drini ćuprija, zatim Stari most u Mostaru koji se nalazi pod UNESCO-vom zaštitom kao i već pomenuti most na Drini, srce Bosne i Hercegovine, stari grad Baščaršija u Sarajevi i Trebinje, grad sunca i vina.

null

Višegrad

Pročitaj više

null

Trebinje

Pročitaj više

null

Mostar

Pročitaj više

null

Sarajevo

Pročitaj više

Odaberite svoju AVANTURU

Vodeći se  našim dugogodišnjim iskustvom u oblasti outdoor turizma, u mogućnosti smo ponuditi vam različite varijante naših raznovrsnih i odlično koncipiranih aranžmana, počevši od onih jednodnevnih pa sve do onih baziranih na višednevnim aktivnostima.

Krenućemo, zajedno sa vama, u avanturu i neustrašivo se spustiti brzacima i bukovima rijeke Tare… Ili da možda zajedno krenemo u pješačenje i planinarenje, sa rančevima na leđima, jednim od najljepših nacionalnih parkova na Balkanu, kroz NP Sutjeska… ili ćemo jednostavno uživati na našem kampu, oazi mira i hedonizma,  i prepustiti se čarima domaće etno kuhinje i njenih raznovrsnih specijaliteta…

Bilo da ste adrenalinski zavisnik, ljubitelj prirode, istorije ili možda gurman – ne brinite se, napravili smo programe koji će nadmašiti sva vaša očekivanja, u to smo sigurni! Izaberite onaj koji vam najviše odgovara i doživite jedno nezaboravno iskustvo sa nama!

Izbor je na vama….

null

Maglic i Rafting na Tari

Pročitaj više

null

Prašuma Perućica i Rafting Tarom

Pročitaj više

null

Vikend na Tari

Pročitaj više

null

Trnovačko jezero i Tara rafting

Pročitaj više

Dodatne informacije

Organska hrana

Na našem ampu Encijan spremamo tradicionalnu domaću kuhinju, po receptima naših baka, posve organsku, koju nudimo kao dio naših aranžmana. Ona je još jedan razlog zbog koga se veliki broj naših dugogodišnjih i zadovoljnih gostiju vraća svake godine na kamp. Veliki broj ukusnih jela domaće kuhinje sprema se na tradicionalan način i sa ljubavlju, u potpunosti koristeći svježe organske namirnice koje obezbjeđujemo iz lokalnih, zdravih seoskih sredina. Za trenutak, svaki novi zalogaj koji uzmete vodi vas u neku novu i pomalo zaboravljenu dimenziju, u vrijeme kada su vaše bake kuvale za vas. Naša domaća kuhinja je jedan od glavnih razloga zašto naši gosti odlučuju da dođu kod nas ponovo.

Pročitaj više
Smještaj

Kamp Encijan posjeduje kapacitet od 100 ležajeva, raspoređenih u 15 planinskih kolibica – bungalova. Sve kolibice su izgrađene u cjelosti od prirodnoh materijala, prozračne su i udobne, dok je namještaj u njima u potpunosti nov. Dvije planinske kuće – kolibe, koje takođe možete iznajmiti, ukupne su površine 55m2 svaka i je kompletno opremljena, počevši od namještaja, kupatila, kuhinje, prostranog dnevnog boravka u prizemlju i dvije spavaće sobe na spratu. Sanitarni čvorovi su opremljeni po svim standardima, besprijekorno čisti, sa dovoljnim brojem tuš-kabina i toplom vodom 24h, te u potpunosti zadovoljavaju potrebe naših gostiju tokom njihovog boravka na kampu.

Pročitaj više
Kako do nas?

Na graničnom prelazu Šćepam polje, kada predate vaša dokumenta graničnim policajcima, potrebno je da im naglasite da idete u kanjon Tare, na Brštanovicu. Kada završite sa prijavom na granici ( u slučaju da dolazite iz pravca BiH okrenete se na prelazu i vratite nekih 100 m nazad, a ako dolazite iz pravca Crne Gore, idete 100 m naprijed od graničnog prelaza), gdje skrećete desno sa glavnog puta na lokalni asfaltni put koji vas vodi do Brštanovice duž rijeke kanjona Tare. Za više informacija kako doći do nas, posjetite link ispod.

Pročitaj više