Atrakcije

Bosna i Hercegovina ima dosta toga za ponuditi kada je turizam u pitanju.
Prekrasni planinski predjeli, smaragdno zelena jezera, prelijepi pejzaži i živopisni gradovi.

Zapad i istok se susreću ovde, tako da ćete naučiti dosta o kulturi, tradiciji i
ljudima. Podijelite sa svojim prijateljima šta ste naučili o BiH, uz logorsku vatru na našem i vašem kampu Encijan.

Kada su u pitanju ture koje organizujemo, ovo su neke destinacije koje vam preporučujemo da posjetite:

Atrakcije u našem regionu

 • Nacionalni park Sutjeska je najveći i najstariji nacionalni park u Bosni i Hercegovini kao i u ovom dijelu Evrope, i zasigurno najljepši i najraznovrsniji.
 • Ako tragate za jedinstvenom i nesvakidašnjom avanturom, usudite se da zakoračite u nepoznato i osjetite nalet adrenalina sa svakim novim bukom koji savladate...pođite sa nama u osvajanje najdubljeg kanjona u Evropi...
 • Kanjon Nevidio je jedan od posljednjih otkrivenih kanjona u Evropi koga krasi još uvijek nedovoljno istražena divlja ljepota i još neobičnije ime samoga kanjona.
 • Najljepša i najveća planina u Crnoj Gori koja je ujedno i nacionalni park. "Nacionalni park Durmitor" obuhvata planinski masiv Durmitora, kanjone rijeka Tare,Sušice, Drage i Komarnice i sa svojim živopisnim pejzažima od kojih zastaje dah istinsko je mjesto nestvarne ljepote
 • U podnožju planine Maglić, na visini od 1520 m, u svojoj smaragdnozelenoj ljepoti, leži jedan od posljednjih dragulja neokaljane prirode.
 • Divlja i netaknuta džungla i jedna od posljednjih prirodnih oaza u Evropi. Najdragocjeniji i najveći biser prirodnog bogatstva u NP Sujeska jeste prašuma Perućica
 • Najveće vještačko jezero u Crnoj Gori i ujedno najeći rezervoar vode za piće u Evropi ističe se svojom jedinstvenom tirkiznom bojom koja sa prirodom koja ga okružuje čini jednu skladnu cjelinu
 • U klancima planine Zelengore, na nadmorskoj visini od 1570 m, izvire rijeka Hrčavka koja je isklesala živopisan i mističan kanjon, otkriven tek sredinom prošloga vijeka.

U našem okruženju, pored prirodnih atrakcija, takođe postoje gradovi i lokacije ( mjesta od kulturnog i istorijskog značaja) koja vam preporučujemo da posjetite, kao što je čuveni Most na rijeci Drini (Ćuprija) u Višegradu, po kojoj je naš nobelovac Ivo Andrić napisao knjigu Na Drini ćuprija, zatim Stari most u Mostaru koji se nalazi pod UNESCO-vom zaštitom kao i već pomenuti most na Drini, srce Bosne i Hercegovine, stari grad Baščaršija u Sarajevi i Trebinje, grad sunca i vina.

 • Višegra je gradić u Bosni i Hercegovini, smještena na ušću rijeka Rzava i Drine, čuven po svojoj "ćupriji" koja datira iz srednjeg vijeka, i koja mu je donijela svjetsku slavu.
 • Najjužniji grad Bosne i Hercegovine, smješten na obalama rijeke Trebišnjice podno planine Leotar, grad sa najviše sunčanih dana u godini, grad vina i pjesnika.
 • Najpoznatiji po svom Starom mostu i starom gradu, Mostar je grad koji se nalazi na obalama rijeke Neretve i predstavlja administrativni i kulturni centar Hercegovine.
 • Sarajevo je glavni a ujedno i najveći grad u Bosni i Hercegovini, smješten u sarajevskoj kotlini, okružen olimpijskim planinama, grad u kome se ogleda cjelokupno kulturno-istorijsko bogatstvo naše zemlje.

Odaberite Vašu AVANTURU

Vodjeni našim dugogodišnjim iskustvom u oblasti outdoor turizma, u mogućnosti
smo ponuditi vam različite varijante naših mnogobrojinih i odlično koncipiranih
aranžmana, počevši od onih jednodnevnih pa sve do onih baziranih na višednevnim aktivnostima.

Bilo da ste adrenalinski zavisnik, ljubitelj prirode, istorije ili možda gurman – ne
brinite se, napravili smo programe koji će nadmašiti sva vaša očekivanja, u to smo
sigurni! Izaberite onaj koji vam najviše odgovara i doživite jedno nezaboravno iskustvo sa nama!

Izbor je na vama

 • Aranžman koji u sebi nudi posjetu Nacionalnom parku Sutjeska, prašumi Perućici, rafting rijekom Tarom i, kao kruna svega toga, uživanje u pogledu sa vrha najviše planine u BiH.
 • Hajking tura kroz jednu od posljednjih preostalih prašuma u Evropi. Jeep i foto safari kroz Nacionalni park Sutjeska u kombinaciji sa raftingom na rijeci Tari.
 • Iskusite rafting i doživite dvije opuštene noći u samom srcu kanjona! Aranžman za one koji ne žure i žele provesti još jedno veče u kampu nakon rafting avanture, i krenu na put kući potpuno odmorni.
 • Trekking tura najljepšim dijelom NP Sutjeska, posjeta prašumi Perućici, platou Prijevora i kupanje u smaragdnozelenom Trnovačkom jezeru, u podnožju Maglića, i sve to u kombinaciji sa raftingom rijekom Tarom.

Dodatne informacije

Organska hrana

Iznad svega, naša domaća kuhinja je jedan od glavnih razloga zbog koga se naši gosti vraćaju iznova. Naša tradicionalna domaća kuhinja i organska hrana spremljena na kampu Encijan, koju nudimo kao dio naših paketa je još jedan značajan razlog zbog koga se većina naših digogodišnjih i zadovoljnih gostiju želi vratiti i posjetiti nas opet. Veliki broj naše ukusne domaće hrane sprema se sa ljubavlju i na tradicionalan način, u potpunosti od svježih organskih namirnica, koje obezbjeđujemo iz prirode koja nas okružuje. Za trenutak, svaki novi zalogaj zna da vas vrati na neku drugu i pomalo zaboravljenu dimenziju, u vrijeme kada su vaše bake kuvale za vas.

Pročitaj više
Smještaj

Kamp Encijan posjeduje kapacitet od 100 ležajeva, raspoređenih u 15 planinskih kolibica – bungalova. Sve kolibice su izgrađene u cjelosti od prirodnoh materijala, prozračne su i udobne, dok je namještaj u njima u potpunosti nov. Dvije planinske kuće – kolibe, koje takođe možete iznajmiti, ukupne su površine 55m2 svaka i je kompletno opremljena, počevši od namještaja, kupatila, kuhinje, prostranog dnevnog boravka u prizemlju i dvije spavaće sobe na spratu. Sanitarni čvorovi su opremljeni po svim standardima, besprijekorno čisti, sa dovoljnim brojem tuš-kabina i toplom vodom 24h, te u potpunosti zadovoljavaju potrebe naših gostiju tokom njihovog boravka na kampu.

Pročitaj više
Kako do nas?

Kada dođete do Foče, nastavite prema Nikšiću (magistralni put Foča-Nikšić, M 18). Na graničnom prelazu Hum izlazite iz BiH, prelazite most na rijeci Tari, nakon čega slijedi provjera dokumenata na graničnom prelazu Šćepan Polje (ulaz u Crnu Goru). Nakon provjere dokumenata na graničnom prelazu, potrebno je da policajcima kažete da idete u kanjon Tare, Brštanovica. Nakon prijave okrenite se i vratite se 100m nazad gdje skrećete desno sa magistralnog puta, pa skrenite na lokalni (asfaltni) put koji vodi ka Tari, Brštanovica. Nakon provjere na graničnom prijelazu potrebno je da nas kontaktirate na sljedeće brojeve telefona:
Fiksni broj kampa +38758 480 280;
Broj mobilnog telefona kampa: +38269 673-655.

Pročitaj više