Kako doći do nas - Kamp Encijan

Kako doći do nas i pick-up servis

Na početnoj tački za rafting rijekom Tarom, u srcu kanjona, miljama daleko od moderne civilizacije i na početku najuzbudljivije rafting dionice nalazi se mjesto Brštanovica i na njemu kamp Encijan, jedan od najljepših kampova uz rijeku Taru i jedini na bosanskoj obali rijeke. Rafting kamp Encijan nalazi se u donjem dijelu kanjona rijeke Tare, na bosanskohercegovačkoj desnoj obali. Petnaestak kilometara nizvodno nalazi se granični prelaz Šćepan Polje (Hum), odakle počinje pristupni put kojim se može doći do našeg kampa.

Navedeni put se proteže crnogorskom stranom kanjona i završava u Brštanovici i prekriven je asfaltom. Drugi put ide od grada Foče do Brštanovice ili kampa Encijan, ukupne dužine 52 km. Za sve vas koji se odlučite sami doći kod nas, ovdje su vam potrebne koordinate, N 43 19.308 E 18 57.617. Brštanovica je polazna tačka za najatraktivniju rafting dionicu među 100 km plovnog dijela rijeke Tare. Zbog odlične lokacije kampa Encijan, nezaobilazna je stanica za sve koji traže avanturu ili jednostavno mjesto za odmor, a nalaze se u srcu kanjona.

Napomena: Ukoliko Vam je potrebna usluga pick up servisa iz okolnih gradova koji nisu ovdje navedeni slobodno nas kontaktirajte.

Ako želite dobiti više informacija o tome kako doći do nas javnim pick-up servisom, vlastitim automobilom ili našom uslugom pick-up servisa, možete pogledati sljedeće:

Kada dođete do Foče, nastavite prema Nikšiću (magistralni put Foča-Nikšić, M 18). Na graničnom prelazu Hum izlazite iz Bosne, prelazite most na rijeci Tari, nakon čega slijedi provjera dokumenata na graničnom prelazu Šćepan Polje (ulaz u Crnu Goru). Nakon provjere dokumenata na graničnom prelazu, potrebno je da policajcima kažete da idete u kanjon Tare, Brštanovica. Nakon prijave okrenite se i vratite se 100m nazad gdje skrećete desno sa magistralnog puta, pa skrenite na lokalni (asfaltni) put koji vodi ka Tari, Brštanovica. Nakon provjere na graničnom prijelazu potrebno je da nas kontaktirate na sljedeće brojeve telefona: Satelitski broj kampa +387 58 480 280; Broj mobilnog telefona kampa: +387 64 4004 905. Oba telefona su uvijek dostupna, tako da neće biti problema da nas kontaktirate. Nakon skretanja sa glavne ceste, vaš orijentir će biti naplatna rampa i bijela naplatna kuća s lijeve strane. Na šestom kilometru od skretanja na lokalni put dolazite do raskrsnice i kod narandžastog kioska skrećete lijevo i pratite asfalt do kraja bez skretanja na priključne puteve. Kada dođete do kraja asfalta, potrebno je parkirati automobile na makadamskom putu sa desne strane.

Nakon dolaska na crnogorsku granicu zvanu Šćepan Polje i nakon provjere dokumenata od strane policajaca, morate naglasiti da  idete u kanjon Tare (Kamp Encijan). Jer u tom slučaju ne izlazite iz Crne Gore i ne morate se odjavljivati ​​na graničnomprelazu. Nakon ove procedure nastavljate putovanje. Nakon 100m naprijed, sa glavnog puta idete desno i nastavljate lokalnim asfaltnim putem pored rijeke Tare prema Brštanovici. Nakon isključenja sa glavne ceste, vaša orijentacija je bijela naplatna kuća i naplatna rampa koja se nalazi na lijevoj strani. Na 6. km dolazite na raskrsnici i idete lijevo. Na tojn raskrsnici će biti mali narandžasti kiosk i od njega idete lijevo. Samo idi pravo i nastavite asfaltnim putem. Kada dođete do kraja ovog asfaltnog puta, ostavite automobile na makadamskom parkingu sa desne strane puta. Ono što je bitno – kada dođete na crnogorski prelaz javite se na jedan od ova 2 broja: +387 58 480 280 (ovo je broj iz kampa) +387 64 4004 905 (broj mobilnog telefona kampa) da vas neko (uglavnom skiperi) prebaci ( preko vode) sa parkinga na drugu stranu gdje je naš kamp.

PICK UP servis

Ukoliko želite da koristite usluge našeg pick up servisa, u mogućnosti smo da Vam ponudimo sljedeće opcije:

Vozilo sa 4 sjedista na relaciji Beograd-Encijan = 150€

Vozilo 8 sjedišta na relaciji Beograd-Encijan = 280€

Ukoliko se radi o većoj grupi ljudi, kontaktirajte nas i možemo organizovati prevoz za veći broj učesnika.

Ukoliko dolazite sopstvenim automobilom u naš kamp iz Beograda kao polazne tačke, pogledajte detaljna uputstva:

Detaljne instrukcije Beograd – kamp Encijan

Kada izađete iz Beograda ići ćete magistralnim putem M5 preko Čačka i Užica do graničnog prelaza Vardište, a zatim nastaviti put prema Foči preko Višegrada i Goražda. Od Foče nastavite prema Nikšiću (magistralni put Foča-Nikšić, M 18). Na graničnom prijelazu Hum izlazite iz Bosne, prelazite most na rijeci Tari, nakon čega slijedi provjera dokumenata na graničnom prelazu Šćepan Polje (ulaz u Crnu Goru). Nakon provjere dokumenata na graničnom prelazu, potrebno je da im kažete da ste odlazak u kanjon Tare, Brštanovica. Nakon prijave okrenite se i vratite se 100 m nazad, gdje skrećete desno sa magistralnog puta pa skrenite na lokalni (asfaltni) put koji vodi ka Tari, Brštanovica. Nakon provjere na graničnom prijelazu potrebno je da nas kontaktirate na sljedeće brojeve telefona: Satelitski broj kampa +387 58 480 280; Broj mobilnog telefona kampa: +387 64 4004 905. Oba telefona su uvijek dostupna, tako da neće biti problema da nas kontaktirate. Nakon skretanja sa glavne ceste, vaš orijentir će biti naplatna rampa i bijela naplatna kuća s lijeve strane. Na šestom kilometru od skretanja na lokalni put dolazite do raskrsnice i kod narandžastog kioska skrećete lijevo i pratite asfalt do kraja bez skretanja na priključne puteve. Kada dođete do kraja asfalta, potrebno je parkirati automobile na makadamskom putu sa desne strane.

Preporuka šta vidjeti na putu do nas:

Na putu iz Beograda preporučujemo da posetite dva grada (Andrićgrad-Višegrad i Turističko naselje Drvengrad-Mokra Gora-Srbija). Oba grada predstavljaju ostvarenje našeg poznatog reditelja Emira Kusturice i pečat su vremena njegovog života. Ono što ćemo prvo posjetiti u Višegradu je istorijski spomenik pod nazivom Most Mehmed paše Sokolovića. To je istorijski most u Višegradu, preko rijeke Drine u istočnoj Bosni i Hercegovini. Dovršen je 1577. godine od strane osmanskog dvorskog arhitekta po nalogu velikog vezira Mehmeda paše Sokolovića. Unesco je uvrstio most na svoju listu svjetske baštine 2007. godine.

 

Mapa iz Beograda do našeg kampa Encijan

Ukoliko želite da samostalno stignete u naš kamp, na sledećem linku imate ucrtanu mapu puta od Beograda do našeg kampa Encijan

BEOGRAD – FOČA (KLIKNITE OVDJE)

Dolasci iz Sarajeva

Ukoliko želite da koristite usluge našeg pick up servisa, u mogućnosti smo da Vam ponudimo sljedeće opcije:

Vozilo sa 4 sjedišta na relaciji Sarajevo-Encijan = 75 €

Vozilo 8 sjedišta na relaciji Sarajevo-Encijan = 110 €

Ukoliko se radi o većoj grupi ljudi, kontaktirajte nas i možemo organizovati prevoz za veći broj učesnika.

Ukoliko dolazite vlastitim automobilom u naš kamp iz Sarajeva kao polazne tačke, pogledajte detaljna uputstva:

Detaljne instrukcije kako doći do nas iz Sarajeva

Od Sarajeva do Foče ćete proći pored gradića Trnova. Kada dođete do Broda na Drini (mjesto prije Foče), nastavite vožnju prema Nikšiću (primarni put Foča-Nikšić, M 18). Nakon prelaska mosta na Tari, slijedi Granični prelaz Šćepan Polje. Kada date svoja dokumenta policajcima, morate im reći kako idete u kanjon Tare, na Brštanovicu. Nakon provjere, vraćate se s granice. Nakon 100m nazad, sa glavnog puta idete desno i nastavljate lokalnim asfaltnim putem pored reke Tare prema Brštanovici. Kada skrenete na lokalni asfaltni put, pozovite kamp na brojeve +387 58 480 280; +387 64 4004 905. Na taj način ćete čekati naše riječne vodiče na kraju putovanja kako bi Vas prebacili na kamp. Nakon isključenja sa glavne ceste, vaša orijentacija je bijela naplatna kuća i naplatna rampa koja se nalazi na lijevoj strani. Na 6. km dolazite na raskrsnici i idete lijevo. Na toj raskrsnici će biti mala narandžasta radnja-kiosk i od nje idete lijevo. Samo idite pravo i nastavite asfaltnim putem. Kada dođete do kraja ovog asfaltnog puta, ostavite automobile na makadamskom parkingu sa desne strane.

Mapa puta od Sarajeva do našeg kampa Encijan

Ukoliko želite samostalno doći u naš kamp, na sljedećem linku imate ucrtanu kartu rute od Sarajeva do našeg kampa Encijan

SARAJEVO – KAMP ENCIJAN (KLIKNI OVDJE)

Ukoliko želite da koristite usluge našeg pick up servisa, u mogućnosti smo da Vam ponudimo sljedeće opcije:

Vozilo 4 sjedišta na relaciji Mostar-Encijan = 140 €

Vozilo 8 sjedišta na relaciji Mostar-Encijan = 200 €

Ukoliko se radi o većoj grupi ljudi, kontaktirajte nas i možemo organizovati prevoz za veći broj učesnika.

Ukoliko dolazite vlastitim automobilom u naš kamp iz Dubrovnika kao početne tačke, pogledajte detaljna uputstva:

Detaljne instrukcije kako doći do nas iz Mostara

Kada izađete iz Mostara pratite put M6.1 i idete za Nevesinje, pa iz Nevesinja za Gacko. Od Gacka slijedite put M20 preko prolaza Čemerno do Tjentišta i Foče. Kada dođete do Broda na Drini (mjesto prije Foče), nastavite vožnju prema Nikšiću (primarni put Foča-Nikšić, M 18). Nakon prelaska mosta na Tari, slijedi Granični prelaz Šćepan Polje. Kada date svoja dokumenta policajcima, morate im reći kako idete u kanjon Tare, na Brštanovicu. Nakon provjere, vraćate se s granice i nakon 100m nazad, sa glavnog puta idete desno i nastavljate lokalnim asfaltnim putem pored reke Tare prema Brštanovici. Kada skrenete na lokalni asfaltni put, pozovite kamp na brojeve +387 58 480-280; +387 64 4004 905. Na taj način ćete čekati naše riječne vodiče na kraju putovanja. Nakon isključenja sa glavne ceste, vaša orijentacija je bijela naplatna kuća i naplatna rampa koja se nalazi na lijevoj strani. Na 6. km dolazite na raskrsnici i idete lijevo. Na toj raskrsnici će biti mala narandžasta radnja-kiosk i od nje idete lijevo. Samo idite pravo i nastavite asfaltnim putem. Kada dođete do kraja ovog asfaltnog puta, ostavite automobile na makadamskom parkingu sa desne strane.

Preporuka šta vidjeti na putu do nas:

Na putu prema Mostaru naša preporuka za Vas je da posjetite Nacionalni park Sutjeska i njegov centar Tjentište, gdje možete vidjeti veliki bazen (16000m²), muzej, spomen-park i hotel koji potiče iz doba komunizma kada je naša zemlja bila dio Jugoslavije.

Mapa puta od Mostara do našeg kampa Encijan

Ukoliko želite samostalno doći u naš kamp, na sljedećem linku imate ucrtanu kartu puta od Mostara do našeg kampa Encijan

MOSTAR – KAMP ENCIJAN (KLIKNI OVDJE)

Ukoliko želite da koristite usluge našeg pick up servisa, u mogućnosti smo da Vam ponudimo sljedeće opcije:

Vozilo 4 sjedišta na relaciji Dubrovnik-Encijan = 140 €

Vozilo 8 sjedišta na relaciji Dubrovnik-Encijan = 220 €

Ukoliko se radi o većoj grupi ljudi, kontaktirajte nas i možemo organizovati prevoz za veći broj učesnika.

Ukoliko dolazite vlastitim automobilom u naš kamp iz Dubrovnika kao početne tačke, pogledajte detaljna uputstva:

Detaljne instrukcije kako doći do nas iz Dubrovnika

Od Dubrovnika do Foče prolazite kroz ove gradove: Trebinje, Bileća i Gacko. Kada dođete do Broda na Drini (mjesto prije Foče), nastavite vožnju prema Nikšiću (primarni put Foča-Nikšić, M 18). Nakon prelaska mosta na Tari, slijedi Granični prelaz Šćepan Polje. Kada date svoja dokumenta policajcima, morate im reći kako idete u kanjon Tare, na Brštanovicu. Nakon provjere, vraćate se s granice i nakon 100m voznje nazad, sa glavnog puta idete desno i nastavljate lokalnim asfaltnim putem pored rijeke Tare prema Brštanovici. Kada skrenete na lokalni asfaltni put, pozovite kamp na brojeve +387 58 480 280; +387 64 4004 905. na taj način ćete čekati naše riječne vodiče na kraju putovanja. Nakon isključenja sa glavne ceste, vaša orijentacija je bijela naplatna kuća i naplatna rampa koja se nalazi na lijevoj strani. Na 6. km dolazite na raskrsnici i idete lijevo. Na toj raskrsnici će biti mala narandžasta radnja-kiosk i od nje idete lijevo. Samo idite pravo i nastavite asfaltnim putem. Kada dođete do kraja ovog asfaltnog puta, ostavite automobile na makadamskom parkingu sa desne strane.

Preporuka šta vidjeti na putu do nas:

Trebinje grad sunca i vina, jedan od najljepših gradova u cijeloj regiji. Posjetite poznate manastire Hercegovačka Gračanica i Tvrdoš, koji je poznat po vinogradima, podrumima i vrhunskim vinskim sortama. Takođe, ne propustite priliku da probate neka od najboljih vina pod nazivom zilavka, visokokvalitetno vino. Žilavka je poznata po svojoj svježini i kiselosti.

Mapa Puta od Dubrovnika do našeg kampa Encijan

Ukoliko želite samostalno doći u naš kamp, na sljedećem linku imate ucrtanu kartu rute od Dubrovnika do našeg kampa Encijan

DUBROVNIK – KAMP ENCIJAN (KLIKNI OVDJE)

Ukoliko želite da koristite uslugenašeg pick up servisa, u mogućnosti smo da Vam ponudimo sljedeće opcije:

Vozilo 4 sjedišta na relaciji Budva-Encijan = 150€

Vozilo 8 sjedišta na relaciji Budva-Encijan = 200 €

Ukoliko se radi o većoj grupi ljudi, kontaktirajte nas i možemo organizovati prevoz za veći broj učesnika.

Ukoliko dolazite sopstvenim automobilom u naš kamp iz Budve kao polazne tačke, pogledajte detaljna uputstva:

Detaljne instrukcije kako doći do nas iz Budve

Ukoliko dolazite sopstvenim automobilom, predlažemo vam sledeću rutu: Kada izađete iz Budve vozićete do Cetinja pa do Podgorice, iz Podgorice idete prema Nikšiću, obilazite Nikšićem i pratite put za Plužine i Foča. Kada prođete pored Plužina, stići ćete na granični prijelaz Šćepan Polje. Nakon dolaska na crnogorsku granicu pozvao je Šćepan Polje i nakon provjere dokumenata u policiji gdje ćeš im reći kako ideš u kanjon Tare (Kamp Encijan), jer u tom slučaju ne izlaziš iz Crne Gore i ne moram provjeriti na Boarderu. Nakon ove procedure nastavljate putovanje. Nakon 100m naprijed, sa glavnog puta idete desno i nastavljate lokalnim asfaltnim putem pored rijeke Tare prema Brštanovici. Nakon isključenja sa glavne ceste, vaša orijentacija je bijela naplatna kuća i naplatna rampa koja se nalazi na lijevoj strani. Na 6. km dolazite na raskrsnici i idete lijevo. Na toj raskrsnici će biti mala narandžasta radnja-kiosk i od nje idete lijevo. Samo idite pravo i nastavite asfaltnim putem. Kada dođete do kraja ovog asfaltnog puta, ostavite automobile na makadamskom parkingu sa desne strane. Ono što je bitno – kada dođete na crnogorski prelaz javite se na jedan od ova 2 broja: +387 58 480 280 (ovo je broj kampa) +387 64 4004 905 (broj mobilnog telefona kampa) da vas neko (uglavnom skiperi) prebaci (preko vode) sa parkinga na drugu stranu gdje je naš kamp. Potrebno je ponijeti neki svoj lični dokument, zelenu kartu za auto (ako je nemate, možete je dobiti na granici). Takođe preporučujemo da ponesete kupaći kostim, gel za tuširanje, sunčane naočale i kremu za sunčanje.

Preporuka šta vidjeti na putu do nas:

Ukoliko imate slobodnog vremena, naša preporuka je da posjetite manastir Ostrog koji se nalazi u blizini Nikšića. Ovaj manastir je izgrađen i uklesan u litici. Ovo je najveće srpsko pravoslavno svetilište.

Mapa puta od Budve do našeg kampa Encijan

Ukoliko želite samostalno doći u naš kamp, na sljedećem linku imate ucrtanu mapu puta od Budve do našeg kampa Encijan

BUDVA – KAMP ENCIJAN (KLIKNI OVDJE)

Ukoliko želite da koristite uslugenašeg pick up servisa, u mogućnosti smo da Vam ponudimo sljedeće opcije:

Vozilo 4 sedišta na relaciji Kotor-Encijan = 150 €

Vozilo 8 sjedišta na relaciji Kotor-Encijan = 200 €

Ukoliko se radi o većoj grupi ljudi, kontaktirajte nas i možemo organizovati prevoz za veći broj učesnika.

Ukoliko dolazite sopstvenim automobilom u naš kamp iz Kotora kao polazne tačke, pogledajte detaljna uputstva:

Detaljne instrukcije kako doći do nas iz Kotora

Ukoliko dolazite sopstvenim automobilom, predlažemo vam sljedeću rutu: Kada izađete iz Kotora, vozite se obalom do Risna. Kada izađete iz Risna idite desno za Grahovo i Nikšić. Zaobilazite pored Nikšića i pratite put za Plužine i Foču. Kada prođete pored Plužina, stići ćete na granični prijelaz Šćepan Polje. Nakon dolaska na crnogorski granični prelaz  Šćepan Polje i nakon provjere dokumenata naglasićete policiji da idete u kanjon Tare (Kamp Encijan),u Brštanovici, jer u tom slučaju ne izlazite iz Crne Gore i ne morate se odjaviti. Nakon ove procedure nastavljate putovanje. Nakon 100m naprijed, sa glavnog puta idete desno i nastavljate lokalnim asfaltnim putem pored rijeke Tare prema Brštanovici. Nakon isključenja sa glavne ceste, vaša orijentacija je bijela naplatna kuća i naplatna rampa koja se nalazi na lijevoj strani. Na 6. km dolazite na raskrsnici i idete lijevo. Na toj skretnici će biti mala narandžasta trgovina i odatle idete lijevo. Nakon toga samo idite pravo. Nastavite asfaltnim putem. Kada dođete do kraja ovog asfaltnog puta, ostavite automobile na makadamskom parkingusa desne strane. Ono što je bitno – kada dođete na crnogorski border, nazovite jedan od ova 2 broja: +387 58 480 280 (ovo je broj kampa) +387 64 4004 905 (broj mobilnog telefona kampa) kako bi vas neko (uglavnom skiperi) prebacio (preko vode) sa parkinga na drugu stranu gdje je naš kamp. Potrebno je ponijeti neki svoj lični dokument, zelenu kartu za auto (ako je nemate, možete je dobiti na granici). Takođe preporučujemo da ponesete kupaći kostim, gel za tuširanje, sunčane naočale i kremu za sunčanje.

Preporuka šta vidjeti na putu do nas:

Ukoliko imate slobodnog vremena, naša preporuka je da posjetite manastir Ostrog koji se nalazi u blizini Nikšića. Ovaj manastir je izgrađen i uklesan u litici. Ovo je najveće srpsko pravoslavno svetilište.

Mapa puta od Kotora do našeg kampa Encijan

Ukoliko želite samostalno doći u naš kamp, na sljedećem linku imate ucrtanu mapu puta od Kotora do našeg kampa Encijan

KOTOR – KAMP ENCIJAN (KLIKNI OVDJE)

Ukoliko želite da koristite usluge našeg pick up servisa, u mogućnosti smo da Vam ponudimo sljedeće opcije:

Vozilo 4 sjedišta na relaciji Tivat-Encijan = 150€

Vozilo 8 sjedišta na relaciji Tivat-Encijan = 200€

Ukoliko se radi o većoj grupi ljudi, kontaktirajte nas i možemo organizovati prevoz za veći broj učesnika.

Ukoliko dolazite sopstvenim automobilom u naš kamp iz Tivta kao polazne tačke, pogledajte detaljna uputstva:

Detaljne instrukcije kako doći do nas iz Tivta

Ukoliko dolazite sopstvenim automobilom, predlažemo vam sledeću rutu: Kada krenete iz Tivta idite za Kotor. Kada izađete iz Kotora nastavljate do Risna. Kada izađete iz Risna idite desno za Grahovo i Nikšić. Zaobilazite pored Nikšića i pratite put za Plužine i Foču. Kada prođete pored Plužina, stići ćete na granični prijelaz Šćepan Polje. Nakon dolaska na crnogorski granični prelaz  Šćepan Polje i nakon provjere dokumenata naglasićete policiji da idete u kanjon Tare (Kamp Encijan),u Brštanovici, jer u tom slučaju ne izlazite iz Crne Gore i ne morate se odjaviti. Nakon ove procedure nastavljate putovanje. Nakon 100m naprijed, sa glavnog puta idete desno i nastavljate lokalnim asfaltnim putem pored rijeke Tare prema Brštanovici. Nakon isključenja sa glavne ceste, vaša orijentacija je bijela naplatna kuća i naplatna rampa koja se nalazi na lijevoj strani. Na 6. km dolazite na raskrsnici i idete lijevo. Na toj skretnici će biti mala narandžasta trgovina-kiosk i odatle idete lijevo. Nakon toga samo idite pravo. Nastavite asfaltnim putem. Kada dođete do kraja ovog asfaltnog puta, ostavite automobile na makadamskom parkingu sa desne strane. Ono što je bitno – kada dođete na crnogorski border, nazovite jedan od ova 2 broja: +387 58 480 280 (ovo je broj kampa) +387 64 4004 905 (broj mobilnog telefona kampa) kako bi vas neko (uglavnom skiperi) prebacio (preko vode) sa parkinga na drugu stranu gdje je naš kamp. Potrebno je ponijeti neki svoj lični dokument, zelenu kartu za auto (ako je nemate, možete je dobiti na granici). Takođe preporučujemo da ponesete kupaći kostim, gel za tuširanje, sunčane naočale i kremu za sunčanje.

Preporuka šta vidjeti na putu do nas:

Ukoliko imate slobodnog vremena, naša preporuka je da posjetite manastir Ostrog koji se nalazi u blizini Nikšića. Ovaj manastir je izgrađen i uklesan u litici. Ovo je najveće srpsko pravoslavno svetilište.

Mapa puta od Tivta do našeg kampa Encijan

Ukoliko želite samostalno doći u naš kamp, na sljedećem linku imate ucrtanu mapu puta od Tivta do našeg kampa Encijan

TIVAT – KAMP ENCIJAN (KLIKNI OVDJE)

Ukoliko želite da koristite usluge našeg pick up servisa, u mogućnosti smo da Vam ponudimo sljedeće opcije:

Vozilo 4 sjedišta na relaciji Podgorica-Encijan =130€

Vozilo 8 sjedišta na relaciji Podgorica-Encijan =180€

Ukoliko se radi o većoj grupi ljudi, kontaktirajte nas i možemo organizovati prevoz za veći broj učesnika.

Ako dolazite vlastitim automobilom u naš kamp iz Dubrovnika kao početne točke, pogledajte detaljne upute

Detaljne instrukcije kako doći do nas iz Podgorice

Ukoliko dolazite sopstvenim automobilom, predlažemo vam sljedeću rutu: Iz Podgorice se krećete prema Nikšiću, obilazite Nikšićem i pratite put za Plužine i Foču. Kada prođete pored Plužina, stići ćete na granični prijelaz Šćepan Polje. Nakon dolaska na granični prelaz i nakon provjere dokumenata naglasićete policiji da idete u kanjon Tare (Kamp Encijan),u Brštanovici, jer u tom slučaju ne izlazite iz Crne Gore i ne morate se odjaviti. Nakon ove procedure nastavljate putovanje. Nakon 100m naprijed, sa glavnog puta idete desno i nastavljate lokalnim asfaltnim putem pored rijeke Tare prema Brštanovici. Nakon isključenja sa glavne ceste, vaša orijentacija je bijela naplatna kuća i naplatna rampa koja se nalazi na lijevoj strani. Na 6. km dolazite na raskrsnici i idete lijevo. Na toj skretnici će biti mala narandžasta trgovina-kiosk i odatle idete lijevo. Nakon toga samo idite pravo. Nastavite asfaltnim putem. Kada dođete do kraja ovog asfaltnog puta, ostavite automobile na makadamskom parkingu sa desne strane. Ono što je bitno – kada dođete na crnogorski border, nazovite jedan od ova 2 broja: +387 58 480 280 (ovo je broj kampa) +387 64 4004 905 (broj mobilnog telefona kampa) kako bi vas neko (uglavnom skiperi) prebacio (preko vode) sa parkinga na drugu stranu gdje je naš kamp. Potrebno je ponijeti neki svoj lični dokument, zelenu kartu za auto (ako je nemate, možete je dobiti na granici). Takođe preporučujemo da ponesete kupaći kostim, gel za tuširanje, sunčane naočale i kremu za sunčanje.

Preporuka šta vidjeti na putu do nas:

Ukoliko imate slobodnog vremena, naša preporuka je da posjetite manastir Ostrog koji se nalazi u blizini Nikšića. Ovaj manastir je izgrađen i uklesan u litici. Ovo je najveće srpsko pravoslavno svetilište.

Mapa puta od Podgorice do našeg kampa Encijan

Ukoliko želite samostalno doći u naš kamp, na sljedećem linku imate ucrtanu mapu puta od Podgorice do našeg kampa Encijan

PODGORICA – KAMP ENCIJAN (KLIKNI OVDJE)

Međunarodni autobuski gradski prevoz:

Ukoliko odlučite doći gradskim prevozom naša glavna autobuska stanica je Foča, kontakt telefon: +387 58 211-805. Udaljem tekstu možete vidjeti polaske i dolaske na autobuskoj stanici u Foči, kao i  brojeve i kontakt telefone autobuskih stanica u susjednim gradovima.

BEOGRAD – FOČA   7:00  / 22:00

PODGORICA – FOČA   7:40 / 13:45 

NOVI SAD – FOČA   17:30

BANJA LUKA – FOČA   09:30

HERCEG NOVI – BUDVA – FOČA   6:45

TREBINJE – FOČA   5:00 / 7:45 / 8:05 / 12:45 / 16:30 / 17:30 / 21:45

ISTOČNO SARAJEVO – FOČA   7:45 /  13:00 / 14:00 / 15:50 

SARAJEVO – FOČA   19:00 

FOČA – TREBINJE   05:17 / 9:30 / 14:30 / 16:50 / 17:30
FOČA – PODGORICA   10:00 / 15:40 / 21:30
FOČA – HERCEG NOVI   21:30
FOČA – BEOGRAD   8:30 / 23:30
FOČA – NOVI SAD   20:20
FOČA – BIJELJINA (preko Rogatice i Zvornika)   15:20
FOČA – BANJA LUKA   09:30
FOČA –  ISTOČNO SARAJEVO  8:50 / 10:40 / 12:00 / 15:15 / 18:00 / 19:30

Autobuska stanica Sarajevo
Adresa: Put života 2, 71000, Sarajevo
Tel: +387 33 21 31 00
Link to website

Autobuska stanica Mostar
Autobuska stanica Istok:
Adresa: Trg Ivana Krndelja b.b., Mostar
Tel: +387 36 552 025
Autobuska stanica Zapad:
Adresa: Vukovarska b.b., Mostar
Tel: +387 36 348-680
Link to website

Autobuska stanica Trebinje
Adresa: Stepe Stepanovića bb, 89101 Trebinje, BiH
Tel: +387 59 240-003
Link to website

Autobuska stanica Dubrovnik
Adresa: Obala pape Ivana Pavla II 44 A, CRO
Tel: +385  60 305-070
Link to website

Autobuska stanica Beograd
Adresa: Zeleznica 4, SRB
Tel: +381 11 2180-377, +381 11 2627-146
Link to website

Autobuska stanica Podgorica
Adresa: Trg Golootočkih žrtava 1, 81000 Podgorica, MNE
Tel: +382 (0)20 620 430
Link to website

Aerodromi u okruženju: 

Bez obzira odakle dolazite – iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske ili Srbije – u nastavku možete pronaći udaljenosti i kontakt informacije za sve aerodrome u našem okruženju. Ako vam je potreban prevoz sa aerodroma, slobodno nas kontaktirajte za više informacija.

Međunarodni aerodrom Sarajevo (103 km)
Adresa: Kurta Schorka 36, 71210 Sarajevo, BiH
Telefon: +387 33 289 100
E-mail: info@sarajevo-airport.ba
Link do web stranice

Međunarodni aerodrom Mostar (175 km)
Adresa: Ortiješ bb, PP 04 88000 Mostar, BiH
Telefon: +387 36 350 212
E-mail: info@mostar-airport.ba
Link do web stranice

Međunarodni aerodrom Banja Luka (341 km)
Adresa: Mahovljani bb, 78250 Laktaši, RS, BiH
Telefon: +387 51 535 210
E-mail: info@bnx.aero
Link do web stranice

Međunarodni aerodrom Podgorica (151 km)
Adresa: Golubovci, Podgorica, Crna Gora
Telefon: +382 20 444 244
Link do web stranice

Međunarodni aerodrom Tivat (194 km)
Adresa: Grbalj Tivat, Mrčevac, Crna Gora
Telefon: +382 32 670 930
Link do web stranice

Međunarodni aerodrom Dubrovnik (212 km)
Adresa: Čilipi bb, 20217 Dubrovnik, Hrvatska
Telefon: +385 20 773 100; +385 20 773 277;
Link do web stranice

Međunarodni aerodrom Zagreb (499 km)
Adresa: Ulica Rudolfa Fizira 21, 10410 Velika Gorica, Hrvatska
Telefon: +385 1 456 2111
Link do web stranice

Međunarodni aerodrom Beograd (373 km)
Adresa: Surčin bb, 11180 Beograd, Srbija
Telefon: +381 11 209 4444
Link do web stranice