Aktivnosti

Fenomenalna priroda koja se naslanja na oba nacionalna parka, Sutjesku i Durmitor, i
kamp Encijan, outdoor odmaralište smješteno u samom srcu kanjona, daju nam
neiscrpne mogućnosti za aktivnosti koje organizujemo svakodnevno.
Magični boravak u netaknutoj prirodi; Provedite nezaboravne trenutke u samom srcu
kanjona rijeke Tare gdje se nalazi naš kamp Encijan, Pobjegnite od gužve i pridružite
nam se na nezaboravnom putovanju.
Pobjegnite od svakodnevnog načina života i zamijenite asfalt netaknutom prirodom.

Istražite planinarske staze naših nacionalnih parkova, obiđite neka od najljepših,
smaragdnozelenih jezera ili se okupajte u ledeno hladnoj rijeci Komarnici kada pređete
sve prepreke koje kanjon Nevidio nosi sa sobom. Oh, pa vi želite još više?
Ukrcajte se na čamac i stisnite veslo kao da vam je ono najdraži prijatelj, jer će vam to
biti potrebno, jer se nalazimo na veličanstvenoj rijeci Tari, a ona ne voli vas niti vaš
čamac, baš ni malo! Krenite na rafting avanturu najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare.

Popularne Aktivnosti

 • Rafting rijekom Tarom predstavlja spoj avanturističkog doživljaja, sporta i aktivnog odmora i samo jedno spuštanje niz njene uzavrele bukove čini da vam adrenalin prostruji žilama...
 • Ako volite duga pješačenja i boravak u netaknutoj prirodi, onda je trekking prava aktivnost za vas, a destinacije kojima ćemo zajedno krenuti jednostavno će vas ostaviti bez daha...
 • Testirajte svoje mogućnosti i fizičku spremu na nekoj od naših hiking ruta koje organizujemo u živopisnim predjelima NP Sutjeska i NP Durmitor
 • Skočite u skrivene bazene sa kristalno čistom vodom ispod stijena isklesanih hiljadama godina. Vaš dan će sigurno biti ispunjen zvucima radosti za svaku pređenu prirodnu prepreku sa kojom se suočite.

"Postoji lepota u mudrosti i iskustvu koja se ne može lažirati. Nemoguće je biti zreo a da nisi živeo."

 • Džip safari je odličan način da vidite prelijepa prirodna okruženja i uživate u uzbudljivoj vožnji našim terenskim vozilima u kojim ćemo vas odvesti malo dalje od običnog gradskog načina života. Tokom ovih uzbudljivih ekskurzija posjetićete nekoliko vidikovaca sa kojih se pružaju prekrasni panoramski pogledi koji oduzimaju dah.
 • Outdoor aktivnost za sve one koji žele da planinare a nemaju prethodnog alpinističkog iskustva. Jedino što vam je potrebno jeste čvrsta volja i dobra kondicija kako biste savladali markirane i obilježene staze kojima se penjete.
 • Prilikom boravka na našem kampu Encijan (u kanjonu rijeke Tare, pored standardnih aktivnosti koje možete odabrati, poput raftinga, trekkinga, jeep safari tura i sličnih avantura koje nudimo, takodje) imate nesvakidašnju i jedinstvenu priliku da posjetite i ergelu konja, koja se nalazi na obroncima kanjona rijeke Tare, na nepunih 20-ak minuta vožnje od našeg kampa.
 • Želite li iskusiti nalet adrenalina i bar na trenutak sagledati svijet oko sebe iz ptičije perspektive dok vam se noge odvajaju od platforme i, pričvršćeni za žicu, jurite sa jednog kraja na drugi kraj obale?

Odaberite Vašu AVANTURU

Vodeći se našim dugogodišnjim iskustvom u oblasti outdoor turizma, u mogućnosti smo
ponuditi vam različite varijante naših raznovrsnih i odlično koncipiranih aranžmana.
Od onih jednodnevnih pa sve do onih baziranih na višednevnim aktivnostima. Bilo da
ste adrenalinski zavisnik, ljubitelj prirode, istorije ili možda gurman – ne brinite se,
napravili smo programe koji će nadmašiti sva vaša očekivanja, u to smo sigurni!
Izaberite onaj koji vam najviše odgovara i doživite jedno nezaboravno iskustvo sa nama!

Izbor je na vama….

 • Višednevni aranžmani su usklađeni i koncipirani za one koji imaju vremena da provedu par dana na našem kampu Encijan, u netaknutoj prirodi, i odaberu jednu ili više avanturističkih outdoor aktivnosti koje nudimo
 • U prolazu ste i nemate vremena ostati duže od jednog dana kod nas na kampu? Bez brige, za vas su tu naši jednodnevni aranžmani koji sadrže bogatu ponudu raznih outdoor aktivnosti i posjeta BiH gradovima.
 • Doživite zajedno sa nama čari BiH u jedinstvenoj desetodnevnoj avanturi, u kojoj ćemo posjetiti najljepše gradove u BiH i uživati u njenoj nestvarnoj prirodi, a sve to začiniti našim avanturističkim aktivnostima.
 • Za kompanije željne odmora i relaksacije u netaknutoj prirodi kreirali smo specijalne programe koji uključuju široku ponudu raznovrsnih aktivnosti i zadataka, koji traže od timova zajednički rad i da budu pozitivni svo vrijeme.

Dodatne informacije

Organska hrana

Na našem ampu Encijan spremamo tradicionalnu domaću kuhinju, po receptima naših baka, posve organsku, koju nudimo kao dio naših aranžmana. Ona je još jedan razlog zbog koga se veliki broj naših dugogodišnjih i zadovoljnih gostiju vraća svake godine na kamp. Veliki broj ukusnih jela domaće kuhinje sprema se na tradicionalan način i sa ljubavlju, u potpunosti koristeći svježe organske namirnice koje obezbjeđujemo iz lokalnih, zdravih seoskih sredina. Za trenutak, svaki novi zalogaj koji uzmete vodi vas u neku novu i pomalo zaboravljenu dimenziju, u vrijeme kada su vaše bake kuvale za vas. Naša domaća kuhinja je jedan od glavnih razloga zašto naši gosti odlučuju da dođu kod nas ponovo.

Pročitaj više
Smještaj

Kamp Encijan posjeduje kapacitet od 100 ležajeva, raspoređenih u 15 planinskih kolibica – bungalova. Sve kolibice su izgrađene u cjelosti od prirodnoh materijala, prozračne su i udobne, dok je namještaj u njima u potpunosti nov. Dvije planinske kuće – kolibe, koje takođe možete iznajmiti, ukupne su površine 55m2 svaka i je kompletno opremljena, počevši od namještaja, kupatila, kuhinje, prostranog dnevnog boravka u prizemlju i dvije spavaće sobe na spratu. Sanitarni čvorovi su opremljeni po svim standardima, besprijekorno čisti, sa dovoljnim brojem tuš-kabina i toplom vodom 24h, te u potpunosti zadovoljavaju potrebe naših gostiju tokom njihovog boravka na kampu.

Pročitaj više
Kako do nas?

Na graničnom prelazu Šćepam polje, kada predate vaša dokumenta graničnim policajcima, potrebno je da im naglasite da idete u kanjon Tare, na Brštanovicu. Kada završite sa prijavom na granici ( u slučaju da dolazite iz pravca BiH okrenete se na prelazu i vratite nekih 100 m nazad, a ako dolazite iz pravca Crne Gore, idete 100 m naprijed od graničnog prelaza), gdje skrećete desno sa glavnog puta na lokalni asfaltni put koji vas vodi do Brštanovice duž rijeke kanjona Tare. Za više informacija kako doći do nas, posjetite link ispod.

Pročitaj više