Jednodnevne ekskurzije

Krenućemo, zajedno sa vama, u avanturu i neustrašivo se spustiti brzacima i
bukovima rijeke Tare… Ili da možda zajedno krenemo u pješačenje i planinarenje,
sa rančevima na leđima, jednim od najljepših nacionalnih parkova na Balkanu, …
ili ćemo jednostavno uživati na našem kampu,oazi mira i hedonizma, i prepustiti
se čarima domaće etno kuhinje i njenih raznovrsnih specijaliteta… Napravili smo
programe koji će nadmašiti sva vaša očekivanja, u to smo sigurni!

Izbor je na vama!

 • Misteriozni riječni brzaci pravi su izazov za turiste koji su u potrazi za avanturom
 • Kanjon Nevidio, mističan i izazovan, pravi je izbor za avanturiste, adrenalinske zavisnike, za hrabre, uporne i istinske ljubitelje prirode.
 • Uživajte u uzbudljivoj vožnji našim terenskim vozilima i provedite nezaboravne trenutke u jedinstvenom prirodnom okruženju.
 • Upoznajte se sa čudima prirode i jedinstvenim ambijentom koji će vam pružiti jedan od fascinantnih vidikovaca, koji nudi impresivan pogled na cijeli masiv Durmitora
 • Jedan od popularnih aranžmana sa nezaboravnom avanturom i prijatnim ambijentom smaragdne ljepote

Biti dio svega ovog je stanje. Doživjeti i zavoljeti sve ovo je čin. Stanje ćete podnijeti, a za čin se odlučite!

 • Durmitorski prsten je duga vožnja oko strmih vrhova gdje je planina dozvolila da se probijemo vozilima, i jedinstvena je prilika da uhvatite ovu nevjerovatnu ljepotu.
 • Ako želite da istražite ovaj kanjon i osjetite ukus prave avanture, ovaj kanjon je pravi izbor za vas.
 • Krenite na krstarenje čamcem smaragdnozelenom vodom Pivskog jezera.
 • Stecite iskustvo i doživite nezaboravnu avanturu u uzbudljivoj vožnji našim terenskim vozilima, kroz nevjerovatne pejzaže i netaknutu prirodu.
 • Ova jedinstvena dnevna tura daje vam priliku da istražite sve ljepote kanjona koje možda niste imali priliku vidjeti do sada.

"Putovanje od hiljadu milja počinje jednim korakom"

 • Rafting smaragdnom ljepoticom ostaviće vas bez daha, prevashodno zbog svoje prirode i atraktivnih bukova, te zbog samog okruženja kanjona kroz koji ćete proći.
 • Ovaj rekreacioni sport jedinstvena je prilika da upoznate Pivsko jezero, najveći rezervoar vode na Balkanu, njegovu smaragdnu vodu i prekrasnu prirodu.
 • Sarajevo, grad gdje se susreću Istok i Zapad, glavni grad i kulturni centar Bosne i Hercegovine.
 • Kada kažemo Višegrad, prva asocijacija nam je Ivo Andrić, dobitnik Nobelove nagrade za svoj čuveni istorijski roman "Na Drini ćuprija", koji ga je vinu među zvijezde (besmrtnike)
 • Trebinje - grad vina, pjesnika, sunca i manastira, te se sa pravom za njega kaže da je jedan od najljepših u Bosni i Hercegovini.

Atrakcije u našem regionu

Bosna i Hercegovina ima dosta toga za ponuditi kada je turizam u pitanju.
Prekrasni planinski predjeli, smaragdno zelena jezera, prelijepi pejzaži i živopisni gradovi.

Zapad i istok se susreću ovde, tako da ćete naučiti dosta o kulturi, tradiciji i
ljudima. Podijelite sa svojim prijateljima šta ste naučili o BiH, uz logorsku vatru na našem i vašem kampu Encijan.

Kada su u pitanju ture koje organizujemo, ovo su neke destinacije koje vam preporučujemo da posjetite:

 • Nacionalni park Sutjeska je najveći i najstariji nacionalni park u Bosni i Hercegovini kao i u ovom dijelu Evrope, i zasigurno najljepši i najraznovrsniji.
 • Ako tragate za jedinstvenom i nesvakidašnjom avanturom, usudite se da zakoračite u nepoznato i osjetite nalet adrenalina sa svakim novim bukom koji savladate...pođite sa nama u osvajanje najdubljeg kanjona u Evropi...
 • Kanjon Nevidio je jedan od posljednjih otkrivenih kanjona u Evropi koga krasi još uvijek nedovoljno istražena divlja ljepota i još neobičnije ime samoga kanjona.
 • Najljepša i najveća planina u Crnoj Gori koja je ujedno i nacionalni park. "Nacionalni park Durmitor" obuhvata planinski masiv Durmitora, kanjone rijeka Tare,Sušice, Drage i Komarnice i sa svojim živopisnim pejzažima od kojih zastaje dah istinsko je mjesto nestvarne ljepote

Dodatne informacije

Organska hrana

Na našem ampu Encijan spremamo tradicionalnu domaću kuhinju, po receptima naših baka, posve organsku, koju nudimo kao dio naših aranžmana. Ona je još jedan razlog zbog koga se veliki broj naših dugogodišnjih i zadovoljnih gostiju vraća svake godine na kamp. Veliki broj ukusnih jela domaće kuhinje sprema se na tradicionalan način i sa ljubavlju, u potpunosti koristeći svježe organske namirnice koje obezbjeđujemo iz lokalnih, zdravih seoskih sredina. Za trenutak, svaki novi zalogaj koji uzmete vodi vas u neku novu i pomalo zaboravljenu dimenziju, u vrijeme kada su vaše bake kuvale za vas. Naša domaća kuhinja je jedan od glavnih razloga zašto naši gosti odlučuju da dođu kod nas ponovo.

Pročitaj više
Smještaj

Kamp Encijan posjeduje kapacitet od 100 ležajeva, raspoređenih u 15 planinskih kolibica – bungalova. Sve kolibice su izgrađene u cjelosti od prirodnoh materijala, prozračne su i udobne, dok je namještaj u njima u potpunosti nov. Dvije planinske kuće – kolibe, koje takođe možete iznajmiti, ukupne su površine 55m2 svaka i je kompletno opremljena, počevši od namještaja, kupatila, kuhinje, prostranog dnevnog boravka u prizemlju i dvije spavaće sobe na spratu. Sanitarni čvorovi su opremljeni po svim standardima, besprijekorno čisti, sa dovoljnim brojem tuš-kabina i toplom vodom 24h, te u potpunosti zadovoljavaju potrebe naših gostiju tokom njihovog boravka na kampu.

Pročitaj više
Kako do nas?

Na graničnom prelazu Šćepam polje, kada predate vaša dokumenta graničnim policajcima, potrebno je da im naglasite da idete u kanjon Tare, na Brštanovicu. Kada završite sa prijavom na granici ( u slučaju da dolazite iz pravca BiH okrenete se na prelazu i vratite nekih 100 m nazad, a ako dolazite iz pravca Crne Gore, idete 100 m naprijed od graničnog prelaza), gdje skrećete desno sa glavnog puta na lokalni asfaltni put koji vas vodi do Brštanovice duž rijeke kanjona Tare. Za više informacija kako doći do nas, posjetite link ispod.

Pročitaj više