od €59,00
Rezervacija

D6 – Jeep safari „Durmitorski prsten“

Dzip Safari Tura - Durmitorski Prsten
Nema ocjena
Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Ako ste ljubitelj off-road vožnje, džipova, neotkrivenih i nepristupačnih terena, divljine, onda će džip safari tura biti pravi užitak za vas. Uživajte u ljepotama kanjona Sušice, Pive, Tare i ostalih mjesta koja će vam oduzeti dah. Durmitorski prsten, dug oko 80 km, predstavlja dugu vožnju oko grubih planinskih vrhova Durmitora i jedinstvena je prilika da uhvatite tu nevjerovatnu ljepotu u jednom danu.

Tokom džip safari ture pojasom Durmitora imaćete priliku voziti se u visoko kvalitetnim i modernim terenskim vozilima. Vozite se u udobnom i modernom terenskom vozilu obroncima kanjona rijeka Tare i Pive i spustite se u kanjon Sušice. Tura „Durmitorski prsten“ idealan je način da vidite mnogobrojne planinske vrhoove odjednom, bez puno potrošenog vremena i energije. Vozeći se kroz, sela, preko prevoja, dolina i vrhova, imaćete priliku upoznati lokalno stanovništvo , probati njihovu tradicionalnu kuhinju, kupiti domaće proizvode i saznati više o stilu života u ovom surovom okruženju. Tokom puta definitivno  ćete morati napraviti nekoliko pauza, kako biste uživali u nestvarnim pejzažima. Najpoznatiji vidikovci obilježeni su i organizovani kao piknik mjesta, sa postavljenim  stolovima na zaravnima sa kojih se pruža pogled na planinske vrhove. I sa svakim novim pređenim kilometrom bićete svaki put iznenađeni nestvarnim pejzažima, autentičnim seoskim krajolicima i netaknutom prirodom. Ovde se način života, u simbiozi sa prirodom, nije mijenjao stotinama godina, a tura „Durmitorski prsten“ pružiće vam priliku da bar na kratko zavirite i budete dio njega.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Program aranžmana

Po prihvatu gostiju na aranžman na unaprijed dogovorenoj lokaciji poput nase agencije Encijan u samom gradu Foči ili našeg kampa u samom srcu kanjona rijeke Tare u prijepodnevnim satima (preporučena satnica između 9 i 10 časova )
Nakon dolaska krećemo na granični prelaz Šćepan Polje do kanjona Sušice kroz selo Nikovići i Nedajno (treba napomenuti da su ova dva sela najgušće naseljena mjesta na Balkanu). Nakon dolaska i kratkog odmora za fotografisanje u kanjonu Sušice, nastavljamo put kroz Mali Mornar i stižemo do Žabljaka. Od Žabljaka staza nas vodi kroz sela Pisće i Vojinovići gdje dolazimo do samog srca Durmitora
gdje ćete moći vidjeti netaknutu prirodu, s najvišim vrhom Durmitora Bobotov Kuk 2522 mnv, kao i nekoliko ledničkih jezera koja smo sigurni da ćete fotografisati. Posle pauze za fotografisanje nastavljamo put kroz selo Trsa, prema Plužinama uz obalu Pivskog jezera i rijeke Pive. Tu se naš safari završava i polako se vraćamo natrag na Šćepan Polje i naš kamp Encijan, gdje ćete imati priliku uživati u tradicionalnoj organskoj kuhinji po kojoj smo vrlo prepoznatljivi. Nakon ručka, vaš aranžman se ujedno i završava.
Takođe ovaj aranžman možete proširiti i sa dodatnim noćenje na našem kampu Encijan u jedinstvenoj oazi mira i hedonizma u varijanti polupansiona ili iskominovati sa svim ostalim aranžmanima iz naše ponude.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 63€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Dva obroka
  • Jeep safari turu "Durmitorski prsten"
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Sertifikovani vodiči
  • Ulaznica za NP Durmitor u iznosu od 3,00 € po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Dodatne usluge na vaš zahtjev
  • Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
  • Ukupna cijena svih taksi - 4,00 € po osobi
od €59,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas