od €340,00
Book Now

Aranzman A10 – Kanjon rijeke Tare i NP Sutjeska ( 5 dana/ 4 noći )

Tara rafting camp Encijan - Tara Canyon
Not Rated

Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Aranžman koji nudi posjetu NP Sutjeska, prašumi Perućici, rafting cijelim kanjonom rijeke Tare, i kao kruna svega, na kraju, uživanje u pogledu sa najviše planine u Bosni i Hercegovini.

Obići ćemo najstariji nacionalni park u BiH, Sutjesku, jednu od posljednjih sačuvanih prašuma u Evropi, Perućicu, Trnovačko jezero (takođe poznato i kao „Ledeno jezero“) sakriveno u podnožju Maglića, te na kraju i sam Maglić, poznat kao maglovita planina jer je često obavijen njome, bogat bezbrojnim izvorima i slapovima.

Maglić se smatra nekom vrstom „čuvara“ jedne od najvećih prašuma u Evropi, Perućice. Smatra se da je prašuma stara više od 20 000 godina, a njn značaj i vrijednost ogledaju se u bogatstvu šumom i drvećem od koga neke vrste postoje samo na ovom mjestu u Evropi. U samom podnožju prašume nalazi se poznati vodopad Skakavac.

Trnovačko jezero najpoznatije je po svom srcolikom obliku. Prosječna temperatura vode u jezeru iznosi 200C te je pogodno za kupanje, bez obzira što se nalazi na 1520 m/nv. Ne treba ni napominjati da je jezero bogato ribom te su mogućnosti za ribolov neiscrpne (nakon što platite dozvolu čuvaru, možete nesmetano pecati). Zbog toga nije ni čudno što tokom ljetne sezone veliki broj turista, kampera i ribara posjećuje jezero.

Maglić je najviši vrh u Bosni i Hercegovini i jedna od najatraktivnijih destinacija koja privlači ljubitelje prirode tkom cijele godine, kao i ostale entuzijaste i turiste iz cijeloga svijeta. Prekrasni pejzaži, mnoštvo endemskih vrsta biljki i životinja su nešto što će vam se urezati u sjećanje. Teško je opisati ljepotu Maglića riječima, stoga je najbolje doći i lično se uvjeriti u to.

Želite li pobjeći od svakodnevnog načina života i zamijeniti asfalt netaknutom prirodom? Napunite baterije i prepustite se naletima adrenalina. Krenite u rafting avanturu najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare , na kome se nalazi najveći broj brzaka (više od 20) i koji se proteže od našeg kampa Encijan pa sve do mjesta koje se zove Šćepan polje, mjesta na kome od rijeka Pive i tare nastaje Drina.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Dan 1 - Dolazak na kamp Encijan

alternatetext

Po dolasku na granični prelaz Hum-Sćepan Polje u unaprijed dogovrenom okvirnom vremenskom terminu, u popodnevnim satima izmedju 16 i 18h slijedi polučasovna voznja kroz prijatan ambijent kanjona rijeke Tare, do lokaliteta Brštanovica, koji je ujedno i pocetna tacka za rafting, a na kojoj se i nalazi nas kamp Encijan.

Na samoj Brstanovici za sve učesnike aranzmana obezbjedjen je siguran parking za lična vozila.

Po dolasku na kamp, nakon pića dobrodošlice, slijedi smještaj gostiju u planinske kućice-bungalove i upoznavanje sa ambijentom kampa i okruženja. Oko 20h je predviđena zajednička večera za sve učesnike aranžmana, na meniju etno specijaliteti lokalnoga kraja (mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), koja se ujedno nastavlja cjelovečernjim druženjem uz logorsku vatru i muziku u prijatnom ambijentu kampa do duboko u noć...

Dan 2 - Džip safari i rafting rijekom Tarom - Prva etapa

alternatetext

Nakon doručka oko 7h slijedi prevoz agencijskim terenskim vozilima do Žabljaka, i Djurdjevića Tare na ”Splavište” , do početne destinacije za rafting, do 10h.

Po dolasku slijede pripreme za rafting, gdje svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odijelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), nakon čega kreće rafting prvim dijelom toka Tare u dužini od 30 km u trajanju od 2 do 3 sata, sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje.

Dolazak na kamp “Radovan Luka” je predviđen oko 15h gdje je obezbjeđen ručak i smještaj u motelu. Nakon popodnevnog odmora slijede večera i noćenje na pomenutom kampu.

Dan 3 - Rafting rijekom Tarom - Druga etapa

alternatetext

Nakon doručka i priprema za rafting slijedi rafting drugim dijelom toka Tare, sa takođe predviđeni pauzama za foto safari i kupanje i osvježenje i posjetu i obilazak najznamenitijih dijelova kanjona.

Dolazak na kamp “Encijan” je predviđen oko 16h gdje je obezbjeđen ručak (na meniju mlada jagnjetina, teletina, riba i drugi etno-specijaliteti).

Na pomenutom kampu je smještaj u planinskim kućicama (bungalovima) u jako prijatnom ambijentu. Nakon ručka je predviđen popodnevni odmor, kupanje, pecanje, i lagana šetnja oko kampa… U 21h je planirana zajednička večera uz cjelovečernje druženje uz muziku, vatru i noćenje.

Dan 4 - Rafting rijekom Tarom - Treća etapa

alternatetext

Nakon doručka i pripreme za rafting do 11.30h, slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare u trajanju od 2 do 3h sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje.

Na završnici raftinga oko 15h na Šćepan Polju na ušću Pive i Tare, je organizovan transfer terenskim vozilima svih učesnika aranžmana nazad na kamp gdje je obezbjeđena topla voda za tuširanje i ručak (na meniju mlada teletina ispod sača, riba i drugi etno specijaliteti).

Nakon ručka je predviđen popodnevni odmor, kupanje, pecanje, i lagana šetnja oko kampa, a po želji gostiju, moguća je i oraganizovana posjeta starom visećem mostu na Tari u blizini kampa. U 21h je planirana zajednička večera uz cjelovečernje druženje uz muziku, vatru i noćenje.

Dan 5 - Džip safari i prašuma Perućica

alternatetext

Nakon doručka do 8h slijedi pakovanje i pripreme za polazak u posjetu prašumi Perućici, najvećem prašumskom rezervatu u Evropi.

Vožnja terenskim vozilima do vidikovca „Dragoš sedlo“ na 1306 met. n/v. , gdje nakon parkiranja vozila imamo mogućnost ulaska u samu prašumu do obližnjeg vidikovca odakle možemo fotografisati vodopad ”Skakavac” u srcu prašume.

Po izlasku iz prašume Perućice, slijedi petnaestominutna vožnja u kojoj stižemo na vidikovac „Prijevor na 1668 met n/v , odakle pogled „puca“ na okolne planine u kojima dominira Maglić, koji je sa svojih 2386 met n/v najveća planinu u BiH, zatim Zelengoru i Volujak. Po dolasku na Prijevor je predviđena lagana jednočasovna treking tura po visoravni sa posjetom starim katunima koji se nalaze u neposrednoj blizini, poslije čega slijedi zajednički piknik-ručak u prirodi.

Povratak na Tjentište terenskim vozilima je planiran oko 16h sa mogućnošću obilaska spomen–istorijskog kompleksa bitke na Sutjesci do 17h, nakon čega slijedi transfer svih učesnika aranžmana do Foče do 18h, gdje se aranžman i završava.

Hrana uz aranžman

alternatetext


Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:


- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.

Ručak u kampu:


Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )
Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.
Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja

Večera na kampu:


Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina
Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama
Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:


Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Smještaj uz aranžman

U sklopu vašeg boravka god nas u gostima imate jedinstvenu priliku da prenoćite i boravite u autentičnom prirodnom ambijentu našeg rafting kampa Encijan, koji raspolaže sa kapacitetima od ukupno 100 ležaja, od čega je više od polovine smještajnih jedinica apartmanskog tipa sa sopstvenim kupatilima, u varijanti komfornih dvokrevetnih, trokrevetnih i četverokrevetnih soba, i peto i šestokrevetnih dvoetažnih apartmana i zasebnih planinskih kuća, takodje sa kupatilima, predvidjenih za ekipni smještaj većih grupa i porodica.

Pored navedenih luksuznih smještajnih kapaciteta, takodje u ponudi imamo i standardne planinske drvene bungalove sagradjene od prirodnih materijala, koji ne posjeduju sopstvena kupatila i za čije je korištenje predvidjena upotreba zajedničkih sanitarnih prostorija koje su pozicionirane u neposrednoj blizini samih bungalova.

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u standard varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija komfor smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

U zavisnosti od trenutne raspoloživosti naših slobodnih kapaciteta u trenutku Vaše rezervacije, odnosno konkretne dostupnosti svih naših slobodnih smještajnih jedinica u datom momentu, zaista ćemo se potruditi da do maksimuma izadjemo u susret u skladu sa Vašim zahtjevom i osobno izraženom željom za odabirom određene smještajne jedinice.

U nastavku možete pogledati neke od fotografija unutrašnjosti naših smještajnih kapaciteta kojima raspolažemo, a ukoliko ste trenutno odmah zainteresovani da saznate puno više konkretnijih detalja o vrsti smještaju uz vaš odabrani aranžman, i tipovima soba, bungalova i apartmana koje imamo u ponudi, to možete učiniti odlaskom na našu individualnu stranicu sa cjelokupnom sekcijom informacija o kampu klikom ovdje

Uključeno

  • Smještaj u kampu Encijan u planinskim kućicama- bungalovima na bazi punog pansiona sa 3 potrebna i kvalitetna obroka dnevno
  • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Taksu za splavarenje rijekom Tarom u iznosu 35,00 € po osobi
  • Taksu za ulazak u NP Durmitor u iznosu od 3,00 € dnevno po osobi
  • Boravišnu taksu u iznosu od 0,80€ dnevno po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 55,50 € po osobi

HIGHLIGHTS

Cijena aranžmana u radne dane:
STANDARD aranžman sa uračunatim taksama po osobi: 340€
KOMFOR aranžman sa uračunatim taksama po osobi: 350€

Cijena aranžmana u dane vikenda:
STANDARD aranžman sa uračunatim taksama po osobi: 350€
KOMFOR aranžman sa uračunatim taksama po osobi: 370€

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija
od €340,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas