od €380,00
Rezervacija

Aranzman A10 – Kanjon rijeke Tare i NP Sutjeska ( 5 dana/ 4 noći )

Tara rafting camp Encijan - Tara Canyon
Nema ocjena
Trajanje

5 dana / 4 noći

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Aranžman koji obuhvata trodnevni rafting kroz cijeli kanjon rijeke Tare i džip safari posjetu NP Sutjeska. Rijeka Tara, poznata je pod nadimkom „Suza Evrope“, zbog čistoće svoje vode koja se može piti njenim cijelim tokom koji ćemo imati prilike doživjeti tokom višednevnog raftinga. Prilikom posjete NP Sutjeska obići ćemo vidikovac Dragoš sedlo sa kog se pruža spektakularan pogled na prašumu Perućicu, jednu od poslednjih očuvanih prašuma u Evropi i vodopad Skakavac, koji pada sa 75 m visine, a potom organizovati piknik na visoravni Prijevor sa uživanjem u panoramskom pogledu na netaknutu prirodu i najviši vrh u Bosni i Hercegovini – Maglić i planine koje ga okružuju. Za ljubitelje aktivnog odmora, Visoravan Prijevor nudi odlične staze za planinarenje.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Dan 1 - Dolazak na kamp Encijan

alternatetext

Po dolasku na granični prelaz Hum-Sćepan Polje u unaprijed dogovrenom okvirnom vremenskom terminu, u popodnevnim satima izmedju 16 i 18h slijedi polučasovna voznja kroz prijatan ambijent kanjona rijeke Tare, do lokaliteta Brštanovica, koji je ujedno i pocetna tacka za rafting, a na kojoj se i nalazi nas kamp Encijan.

Na samoj Brstanovici za sve učesnike aranzmana obezbjedjen je siguran parking za lična vozila.

Po dolasku na kamp, nakon pića dobrodošlice, slijedi smještaj gostiju u planinske kućice-bungalove i upoznavanje sa ambijentom kampa i okruženja. Oko 20h je predviđena zajednička večera za sve učesnike aranžmana, na meniju etno specijaliteti lokalnoga kraja (mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), koja se ujedno nastavlja cjelovečernjim druženjem uz logorsku vatru i muziku u prijatnom ambijentu kampa do duboko u noć...

Dan 2 - Džip safari i rafting rijekom Tarom - Prva etapa

alternatetext

Nakon doručka oko 7h slijedi prevoz agencijskim terenskim vozilima do Žabljaka, i Djurdjevića Tare na ”Splavište” , do početne destinacije za rafting, do 10h.

Po dolasku slijede pripreme za rafting, gdje svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odijelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), nakon čega kreće rafting prvim dijelom toka Tare u dužini od 30 km u trajanju od 2 do 3 sata, sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje.

Dolazak na kamp “Radovan Luka” je predviđen oko 15h gdje je obezbjeđen ručak i smještaj u motelu. Nakon popodnevnog odmora slijede večera i noćenje na pomenutom kampu.

Dan 3 - Rafting rijekom Tarom - Druga etapa

alternatetext

Nakon doručka i priprema za rafting slijedi rafting drugim dijelom toka Tare, sa takođe predviđeni pauzama za foto safari i kupanje i osvježenje i posjetu i obilazak najznamenitijih dijelova kanjona.

Dolazak na kamp “Encijan” je predviđen oko 16h gdje je obezbjeđen ručak (na meniju mlada jagnjetina, teletina, riba i drugi etno-specijaliteti).

Na pomenutom kampu je smještaj u planinskim kućicama (bungalovima) u jako prijatnom ambijentu. Nakon ručka je predviđen popodnevni odmor, kupanje, pecanje, i lagana šetnja oko kampa… U 21h je planirana zajednička večera uz cjelovečernje druženje uz muziku, vatru i noćenje.

Dan 4 - Rafting rijekom Tarom - Treća etapa

alternatetext

Nakon doručka i pripreme za rafting do 11.30h, slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare u trajanju od 2 do 3h sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje.

Na završnici raftinga oko 15h na Šćepan Polju na ušću Pive i Tare, je organizovan transfer terenskim vozilima svih učesnika aranžmana nazad na kamp gdje je obezbjeđena topla voda za tuširanje i ručak (na meniju mlada teletina ispod sača, riba i drugi etno specijaliteti).

Nakon ručka je predviđen popodnevni odmor, kupanje, pecanje, i lagana šetnja oko kampa, a po želji gostiju, moguća je i oraganizovana posjeta starom visećem mostu na Tari u blizini kampa. U 21h je planirana zajednička večera uz cjelovečernje druženje uz muziku, vatru i noćenje.

Dan 5 - Džip safari i prašuma Perućica

alternatetext

Nakon doručka do 8h slijedi pakovanje i pripreme za polazak u posjetu prašumi Perućici, najvećem prašumskom rezervatu u Evropi.

Vožnja terenskim vozilima do vidikovca „Dragoš sedlo“ na 1306 met. n/v. , gdje nakon parkiranja vozila imamo mogućnost ulaska u samu prašumu do obližnjeg vidikovca odakle možemo fotografisati vodopad ”Skakavac” u srcu prašume.

Po izlasku iz prašume Perućice, slijedi petnaestominutna vožnja u kojoj stižemo na vidikovac „Prijevor na 1668 met n/v , odakle pogled „puca“ na okolne planine u kojima dominira Maglić, koji je sa svojih 2386 met n/v najveća planinu u BiH, zatim Zelengoru i Volujak. Po dolasku na Prijevor je predviđena lagana jednočasovna treking tura po visoravni sa posjetom starim katunima koji se nalaze u neposrednoj blizini, poslije čega slijedi zajednički piknik-ručak u prirodi.

Povratak na Tjentište terenskim vozilima je planiran oko 16h sa mogućnošću obilaska spomen–istorijskog kompleksa bitke na Sutjesci do 17h, nakon čega slijedi transfer svih učesnika aranžmana do Foče do 18h, gdje se aranžman i završava.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Cijene Radnim danima

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard380€380€380€380€380€
Komfor410€410€410€410€410€

Cijene Vikendom

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard390€390€390€390€390€
Komfor420€420€420€420€420€
POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Smještaj u kampu Encijan u planinskim kućicama- bungalovima na bazi punog pansiona sa 3 potrebna i kvalitetna obroka dnevno
  • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Taksu za splavarenje rijekom Tarom u iznosu 35,00 € po osobi
  • Taksu za ulazak u NP Durmitor u iznosu od 3,00 € dnevno po osobi
  • Boravišnu taksu u iznosu od 0,80€ dnevno po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 55,50 € po osobi
od €380,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas