Outdoor resort u samom srcu Kanjona rijeke Tare

Na početnoj tački za rafting na rijeci Tari, u samom srcu kanjona, kilometrima daleko od civilizacije i na samom početku najuzbudljivijeg dijela rijeke, nalazi se mjesto Brštanovica i rafting kamp Encijan, jednan od najljepših na ovim prostorima i jedini na bosanskoj obali rijeke Tare.

Kamp Encijan smješten je u donjem toku rijeke Tare,na njenoj desnoj obali, na teritoriji Bosne i Hercegovine. 15 km nizvodno od kampa nalazi se granični prelaz Šćepan polje (Hum) između Crne Gore I BiH, odakle i kreće pristupni put do našeg kampa. Navedeni put proteže se crnogorskom stranom duž kanjona rijeke Tare i završava se u Brštanovici. Asfaltiran je cijelom dužinom i na njegovom kraju nalazi se i naš parking za vozila. Za one koji dolaze na naš kamp vlastitim vozilom, ovo su koordinate koje su vam potrebne: N 43 19.308 E 18 57.617.

Brštanovica je polazni i ujedno najatraktivniji dio Tare, od ukupno 100 km rijeke kojim se splavari. Zbog svoje izuzetne lokacije , kamp Encijan je nezaobilazna stanica za sve one željne avanture ili odmora u srcu kanjona rijeke Tare.

Osnovne informacije

Veliki naglasak stavili smo na udobnost i kvalitet usluge, zajedno sa ostalom ponudom u našem kampu, rangirano sa 3 zvjezdice.

Kamp Encijan ima kapacitet od 100 ležajeva raspoređenih u 15 planinskih kolibica (bungalova). Bungalovi su podijeljeni u dvokrevetne, trokrevetne, četerokrevetne i petokrevetne.

Naš kamp Encijan nudi meni bogat jelima tradicionalne, veganske i vegetarijanske kuhinje.

U kampu Encijan možete birati počevši od bezalkoholnih i alkoholnih, pa sve do domaćih i stranih pića.

Kamp ima vlastiti izvor vode.

Kamp se uredno snabdijeva električnom energijom koju dobija iz obnovljivog izvoru vidu  sopstvene mini hidrocentrale (HPP).

Naš kamp pokriven je crnogorskom mobilnom mrežom.

Parking pod nadzorom obezbjeđuje sigurno mjesto za vaše vozilo

Kako smo i sami ljubitelji životinja i imamo ih na našem kampu, tako su i sve vrste vaših ljubimaca dobrodošle na njega.

U samom srcu kanjona rijeke Tare gdje je smješten i naš kamp, nudimo vam odličnu mogućnost za rafting.

Kristalno čista rijeka Tara sa prelijepom pješčanom plažom gdje se možete kupati i sunčati.

kako smo locirani u samom srcu kanjona rijeke Tare, imate odličnu priliku krenuti na kraće treking ture u okolini samoga kampa.