Politika privatnosti

U ovoj izjavi o privatnosti opisuje se politika Agencije Encijan u vezi sa prikupljanjem i otkrivanjem podataka o posjetiocima veb sajta TARARAFTING.COM

Primjenjuje se na sve „web stranice Agencije Encijan” – tj.na sve veb sajtove u okviru imena domena „tararafting.com”.

Napominjemo da putem ove web stranice možete dospjeti do drugih web stranica, ili biti usmjereni ka drugim web stranicama, koji se odnose na Agenciju Encijan, kao što je pkencijan.com ili daprocvjetaencijan.com ili web stranice naših partnera čije platne protokole koristimo za naplatu rezervacija. (Monri platni sistem)

Ako posjetite web stranicu TARARAFTING.COM, vi prihvatate prakse opisane u ovoj politici.

 

Koje podatke prikuplja Agencija Encijan?

Uobičajeno korištenje web stranice

U principu,vi možete pretraživati web stranicu TARARAFTING.COM, a da nam ne kažete ko ste niti da nam otkrijete svoje lične podatke. Tokom opšteg pretraživanja prikupljamo isključivo podatke sa standardnih server logova.

To obuhvata vašu IP (Internet Protocol) adresu, ime domena, vrstu pretraživača, operativni sistem, kao i informacije kao što su web stranica koji vas je uputio ka nama, fajlovi koje ste preuzeli, stranice koje posjećujete i datumi/vrijeme tih posjeta.
Prikupljanje ličnih podataka koji se mogu identifikovati

Ukoliko se prijavite za dobijanje biltena, logujete se na određene web stranice Agencije Encijan, napravite rezervaciju ili kupite neki drugi proizvod, zatražite informacije, osigurate povratne informacije, konkurišete za radno mesto, pridružite se debatnoj grupi ili se prijavite na elektronsku mailing listu, od vas će biti zatraženo da navedete lične podatke kao što su vaše ime, poštanska adresa i e-mail adresa.

Ove informacije se prikupljaju samo uz vaše znanje i dozvolu i čuvaju se u raznim bazama podataka Agencije.

Ukoliko nešto kupujete na Internetu tj. ukoliko direktno vršite plaćanje aranžmana online, od vas se može zatražiti da navedete neke podatke sa vaše kreditne kartice.

Prilikom registriranja ili davanja ličnih podataka, na određenim web stranicama Agencije Encijan postavlja se kolačić – cookie.*

Postavljanjem ovog kolačića, ENCIJAN „pamti” vaše podatke do vaše sljedeće posjete, tako da ne morate ponovo da unosite svoje podatke. To nam pomaže da vam pružimo bolju uslugu.

Šta ENCIJAN radi sa podacima koje prikuplja?

Uobičajeno korištenje Interneta

Podaci prikupljeni tokom opšte pretrage domena “tararafting.com” koriste se za analizu trendova i korištenja web stranice tararafting.com, kao i za unapređenje korisnosti web stranice. To nema nikakve veze sa ličnim podacima.

Međutim, ukoliko ste se registrirali na web stranicu ENCIJAN-a u vezi sa nekom aktivnošću, podaci koje prikupljamo o vašem uobičajenom korištenju Interneta mogu se identifikovati kao vaši.

Lični podaci koji se mogu identifikovati

ENCIJAN može koristiti lične podatke koje nam dajete u cilju:

Stupanja u kontakt sa vama – bilo da je u pitanju odgovor na vaš upit/prijedlog/rezervaciju ili slanje biltena, dokumenata, publikacija, itd.

Podaci koje prikupljamo mogu biti korišteni za:

Upravljanja vašim prijavama za posao i obrade istih;
Potvrde vaše kupovine i registracije na veb sajtu;
Dobijanja uplate na ime kupovine izvršene putem veb sajta (putem kreditne kartice);
„Pamćenja” vašeg online profila i preferencija;
Pružanja pomoći da brzo pronađete podatke koji su za vas relevantni, a na osnovu vaših interesiranja, kao i u cilju kvalitetnijeg kreiranja sadržaja veb sajta koji su najrelevantniji za vas;
Sprovođenja statističke analize.

Šta ako ja ne želim da ostavim lične podatke?

Davanje ličnih podataka na web stranici ENCIJAN-a nije obavezno. I ako odlučite da ne ostavite lične podatke, ipak možete vršiti pretragu i koristiti web stranicu ENCIJAN-a, ali nećete moći da sprovedete određene postupke, kao što je kupovina artikala, registracija za bilten ili rezervacija aranžmana.

 

Brisanje i promjena podataka

Vi u svakom trenutku možete obrisati ili promijeniti vaše podatke tako što ćete se vratiti na web stranicu na kojoj ste prvi put ostavili podatke i kontaktirati osobu za kontakt za tu stranicu/relevantni sektor ENCIJAN-a.

U slučaju da podaci za kontakt nisu navedeni na dotičnoj stranici, možete se obratiti nama ako su vam potrebne dodatne informacije.

 

Sigurnost

Mi ne prodajemo niti dajemo nijednom trećem licu vaše lične podatke koje ostavljate na web stranici ENCIJAN-a bez vaše prethodne saglasnosti.

Svi podaci koje ENCIJAN-u daju korisnici web stranice TARARAFTING.COM čuvaju se uz primjenu najvišeg stepena pažnje i sigurnosti neće biti korišteni ni na koji drugi način osim onih koji su navedeni u ovoj politici privatnosti ili u politikama specifičnim za određenu web stranicu ili na načine za koje ste dali izričitu saglasnost.

ENCIJAN primjenjuje niz tehnika i sigurnosnih mjera u cilju zaštite podataka koji se čuvaju u našem sistemu od gubitka, zloupotrebe, neovlaštenog pristupa ili otkrivanja, izmjene ili uništenja.

Međutim, ENCIJAN ne preuzima nikakvu odgovornost za sigurnost podataka.

Web stranica ENCIJAN-a sadrži linkove do web stranica koji se ne nalaze u okviru domena tararafting.com. ENCIJAN nije odgovoran za praksu u pogledu privatnosti niti sadržaj takvih veb sajtova.

 

Obavještavanje o promjenama

Promjene ove politike privatnosti će biti objavljene na ovoj stranici, a biće dostupne i na početnoj web stranici ENCIJAN-a na adresi tararafting.com/sr/politika-privatnosti