od €0,00
Rezervacija

Visit Bosnia

Visit Bosnia
Nema ocjena
Trajanje

10 dana

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

Unlimited

Jezici

English

Kratak pregled

Bosna i Hercegovina je zemlja koja se nalazi u Jugoistočnom dijelu Evrope, smještena na Balkanskom poluostrvu, bila je središnja država bivše Jugoslavije i kao takva okružena je skoro sa svih strana svojim susjedim tj. graniči se sa Srbijom na istoku, Hrvatskom na sjeveru,zapadu i jugu, te Crnom Gorom na jugoistoku. Izlazi na more u uzanom pojasu od 20 km u blizini grada Neuma na Jadranskoj obali na jugu zemlje.

Bosna i Hercegovina je zemlja bogata kulturnim naslijeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima i predstavlja raskršće mnogih civilizacija i kultura.

Putnici i turisti koji je posjete uvijek ostaju zapanjeni i prijatno iznenađeni ljepotom njene netaknute prirode i gostoljubivošću ljudi. Čist, svjež vazduh, planinarenje i pješačenje, posebno u planinskim oblastima, sa obilaskom nekih od pitomih izolovanih sela predstavljaju čarobno putovanje za početnike i profesionalce.

Ljubitelji avanturističkog i adrenalinskog sporta mogu se okušati u raftingu na divljim rijekama, u alpinizmu, skijanju, biciklizmu, te mnogim drugim ekstremnim i manje ekstremnim sportovima. Posjetite Stari most u Mostaru ili most u Višegradu – dva UNESCO spomenika Svjetske kulturne baštine, splavarite na nekoj od čistih zelenih rijeka, obiđite i iskusite avanturu u nekom od Nacionalnih parkova, probajte vina duž poznate Vinske ceste Hercegovine ili ču- vene sarajevske ćevape na Baščaršiji.

Samo ime Bosna i Hercegovina je dobila po dva regiona iz kojih se sastoji – Bosne koja zauzima centralni i sjeverni dio zemlje i Hercegovine koja zauzima južni dio zemlje. Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, a glavni i ujedno najveći grad je Sarajevo, smješten u centralnom dijelu zemlje.

Pored njega, ostali veći gradovi su Banja Luka, Mostar, Zenica, Tuzla, Bijeljina, Trebinje,..

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Dan 1 - Dolazak u BiH

Slijetanje na međunarodni aerodrom u Sarajevu gdje se susrećemo sa učesnicima aranžmana. Nakon predstavljanja i upoznavanja grupe sa turističkim vodičem, slijedi organizovani prevoz vozilom do hotela u kome ćete biti smješteni. Ako slijećete u Sarajevo u toku dana i ne osjećate umor, nakon vašeg prijema u hotel predložili bismo vam večeru u nekom od sarajevskih restorana, a ako ipak slijećete u poslijepodnevnim časovima, naš predlog bi bio da se, uz večeru, odmorite u hotelu.

Dan 2 - Sarajevo

Sarajevo je glavni i ujedno i najveći grad u BiH, smješten u sarajevskoj kotlini, okružen "Olimpijskim" planinama Igmanom, Bjelašnicom, Trebevićem i Jahorinom. Sama blizina navedenih planina čini ga atraktivnom destinacijom u zimskom periodu zbog velikog broja popularnih skijališta koja se nalaze na njima a ljeti predstavljaju izletišta za mnogobrojne stanovnike i turiste.

Grad je bogatog kulturnog i istorijskog naslijeđa koje se ogleda prvenstveno u arhitekturi, mnogobrojnim muzejima, spomenicima, religijskim objektima, gastronomskoj ponudi a koji su ostavili trag u njegovom viševijekovnom postojanju. Sarajevo je grad gdje se spajaju tradicionalno i moderno, grad ljubaznih ljudi, centar kulturnih i umjetničkih dešavanja, a prije svega grad koji ima dušu i zaista ga vrijedi posjetiti.

Nakon doručka krećemo u obilazak znamenitosti našeg glavnog grada. Zbog svoje bogate istorije koju karakteriše kulturološki sudar, na istom mjestu ćete imati priliku posjetiti spomenike u orijentalnom duhu i predstavljaju naslijeđe Otomanske imperije koja je nekada u svome sastavu uključivala i našu zemlju.

Iz tog perioda posjetićemo Gazi Huserv-begovu džamiju, najveću džamiju iz tog perioda u Bosni i Hercegovini i jednu od najreprezentativnijih otomanskih građevina na Balkanu. Sebilj (fontana) je građevina kako religijske tako i od građanske važnosti u muslimanskom gradovima, najkarakterističnija za Otomansko carstvo. Morića han koji će vas očarati svojom jedinstvenom strukturom a u isto vrijeme dočarati vam atmosferu mjesta gdje su se putnici iz svih dijelova svijeta skupljali u neka davna vremena. Takođe ćemo posjetiti i sarajevsku sat kulu, jedini sat koji prikazuje lunarno vrijeme.

Nakon svih ovih obilazaka, logično je da ćemo i ogladniti, a kako bi to izgledalo posjetiti Sarajevo a ne probati tradicionalna jela kao što su ćevapi ili burek, jela poznata širom svijeta. Ova jela, koja će ujedno biti i naš ručak, daće nam snagu i energiju za ostatak naše posjete. Poslije ručka posjetićemo dio grada posvećen njegovoj antifašističkoj borbi i spomenik Vladimiru Periću - Valteru, za koga ste vjerovatno čuli.

U poslijepodnevni satima slijedi povratak u hotel na večeru i odmor.

Dan 3 - Višegrad i Mokra gora

Višegrad je mali gradić na istoku BiH, smješten na ušću Rzava u rijeku Drinu. Najpoznatiji je po svojoj "Ćupriji", mostu koji je izgradio poznati turski vezir Mehmed-paša Sokolović kao svoju zadužbinu kraju iz koga je potekao. Naš proslavljeni književnik Ivo Andrić za svoj roman "Na Drini ćuprija" 1961. god. dobio je Nobelovu nagradu za književnost, a upravo ovaj most i istorijska pozadina vezana za njega su mu bile glavna inspiracija.

Danas, pored čuvenog mosta, jedna od glavnih atrakcija u Višegradu jeste i Andrićgrad, vizionarski projekat proslavljenog reditelja Emira Kusturice. Sam Andrićgrad koncipiran je kao kulturno-istorijski spomenik u sklopu koga postoje muzej, biblioteka, bioskop i svojevrsno su rediteljevo zavještanje budućim generacijama. Dan 3 - Višegrad i Mokra gora Nakon doručka pakujemo naše stvari i krećemo na putovanje do Višegrada i Mokre gore. Tokom ove ekskurzije posjetićemo dva grada (Andrićgrad , u Višegradu i turističko odmaralište Drvengarad na Moroj gori u Srbiji). Oba grada predstavljaju produkt ideje našeg proslavljenog režisera Emira Kusturice, i svojevrsni su pečat njegove stvaralačke karijere.

Prva stvar koju ćemo posjetiti u Višegradu jeste most Mehmed paše Sokolovića,istorijski spomenik neprocjenjivog značaja, izgrađen na rijeci Drini, u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine. Završen je 1577. godine od strane otomanskog dvorskog arhitekte, a sve po nalogu velikog vezira Mehmed-paše Sokolovića. UNESCO je uvrstio most 2007. godine na listu Svjetske kulturne baštine. Priča oko mosta ne bi bila toliko interesantna da ne pomenemo činjenicu da je Mehmed, kao mali dječak, odveden od svojih roditelja kao žrtva "danka u krvi". Tokom danka u krvi hrišćanski dječaci odvođeni su od svojih roditelja, prevođeni na Islam i služili kao janjičari. Podizani su i edukovani i davana im je prilika da napreduju unutar otomanskog imperijalnog sistema. Mehmed paša, u spomen na svoje hrišćanske korjene, kao vrstu zadužbine, izgradio je ovaj most preko Drine.

Nakon toga posjetićemo i Andrićgrad. Dobio je ime po čuvenom nobelovcu Ivi Andriću kome je i posvećen, a izgradio ga je naš čuveni režiser Emir Kusturica. Nakon Višegrada zaputićemo se u pravcu Mokre gore. Nakon dolaska kupićemo karte za voz i krenuti na turu čuvenom "Šarganskom osmicom", starom srpskom prugom uskog kolosjeka, gdje će nam polazna tačka biti selo Mokra gora a zadnja stanica je Šargan - Vitasi. Na ovom putovanju, iste geografske tačke proćićemo dva puta, zbog samog oblika pruge kao broj 8.

Nakon dolaska na stanicu Mokra gora zaputićemo su u Drvengrad, "grad" koji je izgradio naš čuveni režiser Emir Kusturica. U Drvengradu je sve u znaku filma, a naročito sredinom januara, kada se ovde održava filmski i muzički festival "Kustendorf" .

Na ovom mjestu provešćemo noć.

Dan 4 - Kamp Encijan

U samom srcu najdubljeg kanjona Evrope, u kanjonu rijeke Tare, kilometrima daleko od savremene civilizacije, na lokaciji Brštanovica, nalazi se jedan od najljepših kampova na rijeci Tari - Rafting kamp Encijan. jedini bosanski kamp na Tari, koji se može pohvaliti tradicijom dugom više od 20 godina i hiljadama zadovoljnih turista koji ga posjećuju svake sezone. Ambijentalno ušuškan u predivnom prirodnom okruženju na samoj obali rijeke Tare, predstavlja jednu od posljednjih oaza mira i hedonizma na ovim prostorima za sve ljubitelje prirode i one koji vole avanturu i bijeg od savremene civilizacije.

Nakon doručka na Mokroj gori, slijede pripreme za put do našeg kampa Encijan, koji će nam u Iduća dva dana i biti baza za sve nastupajuće i planirane outdoor aktivnosti. Po dolasku na kamp slijedi piće dobrodošlice, smještaj gostiju u planinske kućice-bungalove i upoznavanje sa ambijentom okruženja.

Po završetku smještaja i polučasovne pauze za odmor slijede pripreme za rafting, gdje svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odijelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), nakon čega krećemo u avanturu najatraktivnijim i najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare, u trajanju od 2,50 do 3h, sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje i usputne posjete najznamenitijim dijelovima kanjona, poput najledenije pritoke rijeke Tare, riječici Šipčanici i slično...

Na završnici raftinga, na graničnom prelazu Šćepan Polje, na ušću Pive i Tare, oko 16h je organizovan transfer terenskim vozilima svih učesnika aranžmana nazad na kamp, gdje je obezbjeđen ručak (na meniju mlada teletina ispod sača, jagnjetina, riba i drugi etno specijaliteti).

Nakon ručka slijedi popodnevni odmor, kupanje, pecanje i lagane šetnje oko kampa, a po želji gostiju, moguća je i oraganizovana posjeta starom visećem mostu na Tari u blizini kampa. U 21h je planirana zajednička večera uz cjelovečernje druženje uz muziku, vatru i noćenje.

Dan 5 - Jeep Safari

Peti dan aranžmana predviđjen je za nesvakidašnju jeep safari turu. Našim terenskim vozilima proćićemo kroz živopisne krajolike sa kojih se pruža nestvaran pogled na kanjon rijeke Tare i NP Durmitor u Crnoj Gori.

Prekrasni pejzaži platoa Vranovine i pogled koji "puca" sa njega na kanjon i planinske vrhove ozbiljno će testirati memoriju vaših foto aparata. Autentični ambijent istoimenog sela koje ćemo posjetiti tokom boravka vratiće vas u neka davna, zaboravljena vremena kada se živilo bezbrižnije i jednostavnije.

Udahnite čist planinski vazduh punim plućima, unesite dozu avanturizma i istraživačkog duha u vaš život, postanite jedno sa prirodom... Poslije još jednog bogatog doručka na našem kampu Encijan, do 10h slijede pripreme za hiking turu i vožnja terenskim vozilima u trajanju od sat vremena do etno sela Vranovina na istoimenom planinskom platou.

U narednom periodu od 2.5-3h slijedi treking tura obodom kanjona sa fantastičnim pogledom na cijelokupni kanjon rijeke Tare i planinski masiv Durmitora. U 15h je organizovan ručak u samom selu (na meniju domaći specijaliteti lokalnoga kraja; sir, kajmak, kiselo mlijeko, hljeb ispod sača...). Nakon ručka je predviđena lagana jednočasovna “trekk” tura, i prevoz nazad do kampa do 18h.

Po dolasku na kamp, popodnevni odmor, pecanje i slične aktivnosti do 20h kada je planirana večera uz logorsku vatru, muziku i noćenje

Dan 6 - NP Sutjeska

Nacionalni park Sutjeska je najveći i najstariji nacionalni park u Bosni i Hercegovini kao i u ovom dijelu Evrope, a svakako i jedan od najljepših i najraznovrsnijih, te samom tom činjenicom i zaslužuje status zaštićenog prirodnog rezervata koji mu je dodijeljen.

Prostire se na površini većoj od 16 000 hektara i većina je prekrivena šumom i pašnjacima. U sklopu NP Sutjeska nalaze se najviši vrh Bosne i Hercegovine, Maglić (2386 m), kao i najstarija i najveća prašuma u Evropi, prašuma Perućica.

Kroz njega protiče i istoimena rijeka po kojoj je i dobio ime, a koja svojim impozantanim kanjonom razdvaja nacionalni park na dva dijela. Nakon doručka ponovo sjedamo u naš bus i naše sljedeća destinacija biće NP Sutjeska.

Centar NP Sutjeska, Tjentište, će biti naša oaza sljedeća dva dana. Nakon dolaska na Tjentište (prevoz našim terenskim vozilima), napravićemo turu kroz jednu od posljednjih preostalih prirodni šumskih rezervata u Evropi - prašumu Perućicu. Prašuma Perućica je poznata kao "zelena pluća Evrope".

Što se tiče planinarske ture, posjetićemo NP Sutjeska i Trnovačko jezero, najpoznatije po svom srcolikom obliku, koje se nalazi na nadmorskoj visini od 1517 metara.

Predstavlja posljednji dragulj neokaljane prirode u svojoj smaragdnozelenoj ljepoti... Svakako da nećemo propustiti ručati i piknikovati u ovoj nedirnutoj prirodi. Na našem putu nazad, vraćamo se ka Tjentištu gdje je obezbijeđena večera i prenoćište.

Tu ćete imati priliku vidjeti veliki otvoreni bazen površine 16000 m2, muzej, spomenike, memorijalni centar kao i hotel koji datiraju iz vremena komunizma , kada je naša zemlja bila dio Jugoslavije.

Dan 7 - Zelengora

Zelengora je jedna od najljepših planina u Bosni i Hercegovini, poznata po "Gorskim očima"- čistim glacijalnim jezerima, zelenim pašnjacima i livadama, te nepreglednim šumama.

Zelengora nudi neograničene mogućnosti za aktivan vid odmora, no prevashodno predstavlja mjesto gdje ćete odmoriti dušu.

Planinarenje, pješačenje, biciklizam uređenim i markiranim stazama, kupanje u nekom od kristalno čistih jezera, skupljanje ljekovitog bilja, bobica i gljiva samo su neke od aktivnosti koje predstavljaju izduvni ventil za posjetioce, naglašavajući čovjekov povratak izgubljenom unutrašnjem duševnom miru. Nakon doručka krećemo u novu Jeep safari turu i posjetu drugom dijelu NP Sutjeska, planini Zelengori.

Ono što čini ljepotu Zelengore jesu njena lednička jezera koja ćemo posjetiti u formi Jeep safari ture. Voda je izvor života, ona oplemenjuje prirodu i upotpunjava njenu čistu ljepotu. Specijalni šarm koji posjeduje Zelengor može zahvaliti svojim "gorskim očima" - bistrim glacijalnim jezerima, smještenim u podnožjima planinskih vrhova.

Ova jezera su pravi dragulji, razasuti božijom rukom po Zelengori, i kao takva predstavljaju istinski raj za sve ljubitelje prirode. Priroda koja okružuje jezera netaknuta je i teško je u današnje vrijeme pronaći nešto takvo - magičnu sliku jezera, okrunjenih veličanstvenim planinama i divljom prirodom.

Imaćete priliku ručati u predivnoj planinskoj kući. Nakon ručka krećemo u obilazak spomenika o kojima smo govorili prethodnog dana. Nakon toga slijede večera i noćenje.

Dan 8 - Trebinje

Trebinje je najjužniji grad u Bosni i Hercegovini, smješten na obalama rijeke Trebišnjice u regionu Istočne Hercegovine.

Grad je vina, pjesnika, sunca i manastira, a za njega kažu da je jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini, a kao najveći grad regije privredni je i kulturni centar Istočne Hercegovine.

Bogata kulturno-istorijska pozadina, mediteranska klima i blizina Jadranskog mora ( udaljen od Dubrovnika 25 km) ključni su faktori koji su od Trebinja načinili atraktivnu turističku destinaciju koju definitivno vrijedi posjetiti.

Osmi dan našeg proputovanja kroz BiH provešćemo na jugu naše zemlje, u sunčanom Trebinju. Kada dođjete u grad, imaćete osjećaj kao da ste negdje na primorju, samo što nedostaje jedna "mala" sitnica, a to je more.

Miris soli koji nanosi blagi ljetni vjetrić sa Jadrana je nešto specifično za ovaj grad, a nemojte se čuditi ni ako na Trebišnjici ugledate kormorana kako lovi svoj ručak.

Tokom našeg boravka posjetićemo stari dio grada i Muzej Hercegovine. Ovaj muzej predstavlja najznačaknije kulturno mjesto u našoj zemlji. Posjetićemo takođe i neke od najstarijih vinskih podruma u gradu i probati lokalna vina iz "Carskih vinograda", koja daju pseban pečat ovom malom, ali značajnom, mjestu koje nije metropola niti selo niti metafora, ono je san.

U Trebinju ćemo provesti jedno veče.

Dan 9 - Mostar

Mostar se nalazi na rijeci Neretvi i peti je grad po veličini u zemlji. Mostar je dobio ime po "mostarima" srednjovjekovnim čuvarima Starog mosta preko Neretve, zdanja po kome je grad naširoko poznat. Stari grad koji se "veže" uz Stari most predstavlja lokaciju atraktivnu za sve turiste i najposjećeniji je dio grada. Predstavlja administrativni, ekonomski i kulturni centar Hercegovačko-neretvanskog kantona Federacije Bosne i Hercegovine, jednog od dva entiteta u BiH.

Nakon doručka napuštamo Trebinje i preko Čapljine idemo za Mostar. Na putu prema Mostaru, u blizini Čapljine, napravićemo pauzu kako bismo posjetili Počitelj. Istorijsko mjesto Počitelj nalazi se na lijevoj obali rijeke Neretve. Samo mjesto okruženo je kamenim zidinama i svoj razvoj doživilo je u periodu od 16. - 18. vijeka. Arhitektonski, kamenu strukturu dijelova grada čini utvrđeni kopleks, u kome su vidljive dvije faze evolucije: srednjovijekovna i otomanska.

Nakon Počitelja nastavljamo naš put ka Mostaru, gdje ćemo ujedno i ručati, večerati i noćiti u jednom od hotela. Kada pominjemo Mostar, ono što dominira cijelim gradom jeste Stari most . Obnovljeni otomanski most iz 16. vijeka spaja dvije obale rijeke Neretve, istočnu i zapadnu. Na njemu se održava tradicionalna godišnja manifestacija skokova u Neretvu, sredinom ljeta, krajem mjeseca Jula. Istorijski gledano, Mostar se prostirao dolinom Neretve i počeo svoj razvoj u 15. i 16. vijeku kao otomanski granični grad i kasnije tokom 19. i 20. vijeka tokom perioda Austro-ugarske vladavine. Mostar je već dugo poznat po svojim starim turskim kućama i Starom mostu, po kome je i dobio ime.

Stari most obnovljen je 2004. godine kao i mnoga zdanja u starom dijelu grada, u saradnji sa Međunarodnim naučnim komitetom osnovanim od strane UNESCO-a. Pored mosta posjetićemo i Biščevića kuću, Tursku kuću sa dvorištem, opremljenoj starim ćilimima i predmetima od keramike i srebra. Kuća je izgrađena u 17. vijeku u vrijeme Otomaske imperije.

Dan 10 - Završetak aranžmana

Nakon doručka i pakovanja, poželjećemo zbogom Mostaru i uputiti se za Sarajevo, gdje ćemo ujedno i završiti ovu nezaboravnu turu Bosnom i Hercegovinom, prepuni pozitivnih utisaka o jednoj maloj i neobičnoj zemlji na Balkanu.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 0.00€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

 • Adekvatan smještaj u odgovarajućim hotelima, kao i u planinskim bungalovima, u zavisnosti od smještajne lokacije u toku trajanja turističkog aranžmana.
 • Ishranu tokom trajanja aranžmana na bazi punog pansiona sa sva 3 potrebna i kvalitetna obroka dnevno.
 • Sertifikovane turističke vodiče pojedinačno za svaku turističku destinaciju
 • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere.
 • Organizovane sve transfere-prevoze terenskim vozilima u toku trajanja cjelokupnog aranžmana.
 • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom.
 • Boravišnu taksu u iznosu od 0,80€ dnevno po osobi
 • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
 • Taksu za splavarenje rijekom Tarom u iznosu 4,30€ po osobi
 • Taksa za NP Sutjeska u iznosu 5,00€ dnevno po osobi
 • Ulaznica za Drvengrad u iznosu 2,00€ po osobi
 • Vanpansionsku ponudu i sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
 • Ukupna cijena taksi: 34,30€

Pitanja uz aranžman

Šta ponijeti na rafting?
Prije svega, potrebno je naglasiti da kompletnu sigurnosnu rafting opremu – koja je garant uspješnog i bezbjednog spusta - dobijate od nas, na licu mjesta (u kampu), neposredno prije polaska na rijeku.

Ono što biste samostalno trebali obezbijediti i ponijeti sa sobom na put prvenstveno zavisi od vaših potreba i navika, no mi vas podsjećamo na stvari koje se, kada su rafting, trekking i slični aranžmani u pitanju, najčešće pakuju u kofer:

1. Prvo i osnovno što treba da spakujete i ne zaboravite jesu vaša lična dokumenta i odgovarajuće putne isprave, kako biste izbjegli bilo kakve eventualne probleme na graničnim prelazima.

2. Sredstva za ličnu higijenu, peškire i zaštitnu kremu za sunce.

3. Kupaće kostime / šorceve, koje oblačite ispod neoprenskog odijela.

4. Laganiju i udobnu garderobu za dan, kao i tanju jaknu ili malo topliji deblji pamučni duks za veče i večernje sate.

5. Odgovarajuću sportsku obuću i dodatni par papuča ili sandala.

6. Ukoliko aranžman podrazumijeva hiking i trekking turu, molimo vas da ponesete sa sobom odgovarajuću garderobu prilagođenu planinskim uslovima, kvalitetne patike ili gojzerice, manji ruksak, nepromočivu jaknu ili kabanicu, kapu ili šešir za zaštitu od sunca.

7. Fotoaparate, telefone, kamere i punjače, etc… koje možete slo- bodno ponijeti na čamac, bez bilo kakve bojazni da de pretrpjeti oštećenja, jer na svakom čamcu za rafting postoje nepromočive zaštitne vreće – vodonepropusne torbe.

8. Ukoliko ste pušač, ne zaboravite obezbijediti dovoljnu količinu cigareta.

9. Ako koristite neke od lijekova, molimo vas da ih ponesete sa sobom.
Ne zaboraviti!
Kako ćemo tokom aranžmana biti u pri- lici posjetiti i susjedne zemlje, Srbiju i Crnu Goru, neophodno ja da ponesete i u svakom trenutku uz sebe imate Vaša lična dokumenta i odgovarajuće putne isprave, kako biste izbjegli bilo kakve eventualne probleme na graničnim prelazima.
od €0,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas