od €52,00
Rezervacija

D8 – Krstarenje Pivskim jezerom

Tara rafting kamp Encijan - Pivsko jezero
Nema ocjena
Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Krenite u krstarenje brodom smaragdno zelenom vodom Pivskog jezera, uživajte u prekrasnom pogledu na strme stijene koje ga okružuju, ko zna, možda ugledate gnijezdo Zlatnog orla ili čak divokozu na njima. Prirodne ljepote Crne Gore, predivni pejzaži, nevjerovatna boja jezera – sve ovo možete vidjeti tokom ovog krstarenja. Tokom ljeta temperatura vode je ugodna te se možete i kupati u jezeru. Plovidba Pivskim jezerom nudi vam sve što se očekuje od jednog krstarenja; površina jezera koja se presijava na suncu dok lagano klizite njegovom površinom, a oko vas se smjenjuju prizori nestvarne okoline. Udahnite duboko i uživajte u prirodi koja vas okružuje.

Napomena:

Minimalan broj učesnika potreban za ovaj aranžman je 4. Ukoliko ste u manjem broju od navedenog, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate kako bismo istražili mogućnost kombinovanja s drugim učesnicima.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Plan aranžmana

Nakon doručka i pakovanje slijedi polučasovna vožnja i stižemo do malog slikovitog gradića Plužine, na obali Pivskog jezera, odakle započinjemo krstarenje. Na putu do Plužina prolazimo kroz impresivni kanjon rijeke Pive se prelijepom i specifičnom pejzažnom arhitekturom i strmim i okomitim liticama kanjona i nailazimo i na par vrlo interesantnih gradjevina, poput impresivnog mosta na Pivi čija visina seže preko 100 metara i prelazimo preko impozantne hidrocentrale„ Mratinje“ , čija je brana visoka preko 220m i najvisočija je građevina ovog tipa u Evropi.
Po dolasku na startnu lokaciju u Plužinama, oko 11h ukrcavamo se u turističke brodice i nakon kraćih instrukcija započinjemo krstarenje Pivskim jezerom i njegovim mnogobrojnim i prelijepim rukavcima, poput rukavca “Rešetka”, “Zapisnik”, “Mioč” i “Kruševo” i slično. U tročasovnoj varijanti krstarenja Pivskim jezerom na odredjenim i specifičnim lokacijama pravimo pauze za kupanje, fotografisanje
i osvježenje,povremeno se iskrcavamo na obalu i pravimo lagane šetnje do obližnjih vidikovaca i slicno... A na specifičnoj lokaciji jezera, na pola puta, pristajemo brodicama u etno camp „Tišina“, gdje je planirano jednočasovno zadržavanje sa pauzom za kafu, čaj, piće i osvježenje... U poslepodnevnim satima, nakon tročasovne vožnje, pristajemo u polaznu luku u Plužinama, gdje nakon iskrcavanja imamo obezbjedjen i organizovan kolektivni rucak u obližnjem etno restoranu na samoj obali jezera, sa ponudom iz domaće i tradicionalne kuhinje i jelima lokalnoga kraja, poput „na žaru pečene pastrmke“ svježe izvadjene iz jezera uz priloge od grilovanog povrća, domaćeg hljeba, sira i slično, nakon čega oko 15h i završavamo aranžman.
Takođe ovaj aranžman možete proširiti i sa dodatnim noćenje na našem kampu Encijan u jedinstvenoj oazi mira i hedonizma u varijanti polupansiona ili iskominovati sa svim ostalim aranžmanima iz naše ponude.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 52€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Dva obroka
  • Sertifikovanog vodiča
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Ulaznica za Park prirode Piva u iznosu od 1,00 € po osobi po danu
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 2,00 € po osobi
  • Dodatne usluge na vaš zahtjev
od €52,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas