od €64,00
Rezervacija

D14 – Posjeta Višegradu

Agencija Encijan - Posjeta Višegradu
Nema ocjena
Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English

Kratak pregled

Kada kažemo Višegrad, prva asocijacija je naš poznati pisac Ivo Andrić, dobitnik Nobelove nagrade za književnost za djelo „Na Drini ćuprija“, zbog koga su autor i ovaj mali gradić stekli svjetsku slavu.

Višegrad je očaravajući gradić u Republici Srpskoj, BiH, smješten na obali Drine. Turističku ekspanziju stekao je izgradnjom Andrićgrada, malog ali dopadljivog lažno-istorijskog gradskog jezgra koje nominalno slavi velikog pisca. Jednodnevni izlet u Višegrad podrazumijeva obilazak najpoznatihih atrakcija Višegrada, među kojima su most Mehmed-paše Sokolovića i  Andrićgrad sa svim svojim znamenitostima.

Napomena:

Minimalan broj učesnika potreban za ovaj aranžman je 4. Ukoliko ste u manjem broju od navedenog, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate kako bismo istražili mogućnost kombinovanja s drugim učesnicima.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Plan aranžmana

Prihvat gostiju na dogovorenoj lokaciji, poput naše agencije Encijan u gradu Foča ili našeg kampa
u samom srcu kanjona Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vreme između 9h-10h)
Prva stvar koju ćemo da posjetimo u Višegradu je most Mehmed Paše Sokolivaća. Istorijski most
preko rijeke Drine u istočnoj Bosni i Hercegovini, a završio ga je 1577. godine otomanski dvorski arhitekta, po nalogu velikog vezira Mehmeda Paše Sokolovića. UNESCO je most uvrstio na svjetsku listu kulturne baštine 2007. godine. Ova priča ne bi bila toliko zanimljiva, ako ne uzmemo činjenicu da je Mehmed odveden u ranoj dobi kao dio otomanskog programa pod nazivom “danak u krvi”, ili prikupljanja hrišćanskih dječaka koji su odgajani kao janjičari. Dječaci su preobaćeni u islam. odgajani i
obrazovani, ali su im zauzvart bile pružene mogućnosti da rade i odrastaju unutar otomanskog carskog sistema.
Nakon toga idemo u posetu Andricgradu. Andricgrad je naziv građevinskog projekta smeštenog u Višegradu, režisera filma Emira Kusturice. Neki od glavnih objekata Andrićgrad su: Institut Iva Andrića sa centrom za slovenske jezike, Akademija likovnih umjetnosti, Gradska kuća, Crkva Svetog Lazara, renesansno pozorište, multipleks bioskop, smeštajni objekti i još mnogo toga. Andrićgrad privlači turiste iz svih dijelova svijeta, kao i ljude iz javnog života, a neki od njih su: Novak Đoković, svjetski teniser broj jedan; Jose Mujica, bivši predsjednik Urugvaja; Monica Bellucci, italijanska glumica itd.
Ćevabdžinica “Kasaba” nalazi se u blizini kapije, u Ulici Mlade Bosne u Andrićgradu. Unutrašnjost objekta odgovara spoljnom izgledu i potpuno se uklapa u koncept Andrićgrada, i tu ćemo probati neke od tradicionalnih bosanskih jela.
Ukoliko želite da uživate u čarima rijeke Drine, najbolji način za to je krstarenje, i ujedno ćete imati priliku da bacite pogled na drugi najveći kanjon u Evropi.
Naša poslednja destinacija je manastir Dobrun, poznat i kao Kruševo, smješten u živopisnom planinskom kraju na putu Beograd - Užice, 12 km od Višegrada, u dolini rijeke Rzav. Posvećen je Uspenju Presvete Majke Bogorodice, a podigli su ga župan Pribil i njegovi sinovi Stefan i Petar 1343. godine. U svojoj istoriji manastir je više puta bio uništen i obnovljen. U stijenama iznad manastira nalazi se pećina čiji je ulazni prostor bio zatvoren kamenim blokovima. Monasi su živjeli gore i spuštali bi se u manastir samo tokom velikih vjerskih praznika. U kompleksu manastira se nalazi Muzej posvećen Prvom srpskom ustanku, galerija slika i muzej mitropolije Dabro bosanske.
Nakon ručka slijedi transport u Foču, gdje se vaš aranžman ujedno i završava.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 65€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Dva obroka
  • Sertifikovani vodiči
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Dodatne usluge na vaš zahtjev
  • Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
  • Ukupna cijena svih taksi - 1,00 € po osobi
od €64,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas