od €64,00
Book Now

D14 – Posjeta Višegradu

Agencija Encijan - Posjeta Višegradu
Not Rated

Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English

Kratak pregled

Kada kažemo Višegrad, prva asocijacija koja nam pada na pamet jeste Ivo Andrić, naš poznati pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost za djelo „Na Drini ćuprija“, zbog koga su autor i ovaj mali gradić stekli svjetsku slavu.

Višegrad je prelijep mali gradić u Republici Srpskoj, BiH, smješten na obalama Drine i Rzava. Turističku ekspanziju i stekao je izgradnjom Andrićgrada, malog ali dopadljivog lažno-istorijskog gradskog jezgra koje nominalno slavi autora.

 

Napomena

Minimalan broj učesnika za ovaj aranžman je 4, i ako vas je manje od tog broja, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate da bismo provjerili možemo li vas ukombinovati sa drugim učesnicima.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Plan aranžmana

Prihvat gostiju na dogovorenoj lokaciji, poput naše agencije Encijan u gradu Foča ili našeg kampa
u samom srcu kanjona Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vreme između 9h-10h)
Prva stvar koju ćemo da posjetimo u Višegradu je most Mehmed Paše Sokolivaća. Istorijski most
preko rijeke Drine u istočnoj Bosni i Hercegovini, a završio ga je 1577. godine otomanski dvorski arhitekta, po nalogu velikog vezira Mehmeda Paše Sokolovića. UNESCO je most uvrstio na svjetsku listu kulturne baštine 2007. godine. Ova priča ne bi bila toliko zanimljiva, ako ne uzmemo činjenicu da je Mehmed odveden u ranoj dobi kao dio otomanskog programa pod nazivom “danak u krvi”, ili prikupljanja hrišćanskih dječaka koji su odgajani kao janjičari. Dječaci su preobaćeni u islam. odgajani i
obrazovani, ali su im zauzvart bile pružene mogućnosti da rade i odrastaju unutar otomanskog carskog sistema.
Nakon toga idemo u posetu Andricgradu. Andricgrad je naziv građevinskog projekta smeštenog u Višegradu, režisera filma Emira Kusturice. Neki od glavnih objekata Andrićgrad su: Institut Iva Andrića sa centrom za slovenske jezike, Akademija likovnih umjetnosti, Gradska kuća, Crkva Svetog Lazara, renesansno pozorište, multipleks bioskop, smeštajni objekti i još mnogo toga. Andrićgrad privlači turiste iz svih dijelova svijeta, kao i ljude iz javnog života, a neki od njih su: Novak Đoković, svjetski teniser broj jedan; Jose Mujica, bivši predsjednik Urugvaja; Monica Bellucci, italijanska glumica itd.
Ćevabdžinica “Kasaba” nalazi se u blizini kapije, u Ulici Mlade Bosne u Andrićgradu. Unutrašnjost objekta odgovara spoljnom izgledu i potpuno se uklapa u koncept Andrićgrada, i tu ćemo probati neke od tradicionalnih bosanskih jela.
Ukoliko želite da uživate u čarima rijeke Drine, najbolji način za to je krstarenje, i ujedno ćete imati priliku da bacite pogled na drugi najveći kanjon u Evropi.
Naša poslednja destinacija je manastir Dobrun, poznat i kao Kruševo, smješten u živopisnom planinskom kraju na putu Beograd - Užice, 12 km od Višegrada, u dolini rijeke Rzav. Posvećen je Uspenju Presvete Majke Bogorodice, a podigli su ga župan Pribil i njegovi sinovi Stefan i Petar 1343. godine. U svojoj istoriji manastir je više puta bio uništen i obnovljen. U stijenama iznad manastira nalazi se pećina čiji je ulazni prostor bio zatvoren kamenim blokovima. Monasi su živjeli gore i spuštali bi se u manastir samo tokom velikih vjerskih praznika. U kompleksu manastira se nalazi Muzej posvećen Prvom srpskom ustanku, galerija slika i muzej mitropolije Dabro bosanske.
Nakon ručka slijedi transport u Foču, gdje se vaš aranžman ujedno i završava.

Uključeno

  • Dva obroka
  • Sertifikovani vodiči
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Dodatne usluge na vaš zahtjev
  • Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
  • Ukupna cijena svih taksi - 1,00 € po osobi

HIGHLIGHTS

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 65€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija
od €64,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas