od €170,00
Rezervacija

Aranzman A8 – Trnovačko jezero i rafting rijekom Tarom ( 3 dana / 2 noći )

Tara rafting camp Encijan - Tara Canyon
Nema ocjena
Trajanje

3 dana / 2 noći

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Trnovačko jezero je smaragdno jezero glečerskog tipa smješteno u podnožju Maglića, najvišeg vrha u BiH, koje ćete imati priliku posjetiti u sklopu ovog trodnevnog programa. Provedite nezaboravne trenutke u samom srcu kanjona rijeke Tare, gdje je smješten naš kamp Encijan. Nakon tradicionalnog domaćeg doručka, prepustite se adrenalinskom uživanju uzburkanim vodama najdubljeg kanjona u Evropi, vođeni od strane iskusnih i sertifikovanih skipera. Narednog dana ćemo samo nakratko zakoračiti u prašumu Perućicu, napraviti pauzu na vidikovcu Dragoš sedlo i uživati u pogledu na vodopad Skakavac u srcu prašume, pa nastaviti dalje terenskim vozilima ka Prijevoru. Staza od Prijevora do Trnovačkog jezera, koje je prepoznatljivo po svom srcolikom obliku, satkana je od zadivljujućih prirodnih pejzaža.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Dan 1 - Dolazak na kamp Encijan

alternatetext

Po dolasku na granični prelaz Hum-Sćepan Polje u unaprijed dogovrenom okvirnom vremenskom terminu, u popodnevnim satima izmedju 16 i 18h slijedi polučasovna voznja kroz prijatan ambijent kanjona rijeke Tare, do lokaliteta Brštanovica, koji je ujedno i pocetna tacka za rafting, a na kojoj se i nalazi nas kamp Encijan.

Na samoj Brstanovici za sve učesnike aranzmana obezbjedjen je siguran parking za lična vozila. Po dolasku na kamp, nakon pića dobrodošlice, slijedi smještaj gostiju u planinske kućice-bungalove i upoznavanje sa ambijentom kampa i okruženja.

Oko 20h je predviđena zajednička večera za sve učesnike aranžmana, na meniju etno specijaliteti lokalnoga kraja (mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), koja se ujedno nastavlja cjelovečernjim druženjem uz logorsku vatru i muziku u prijatnom ambijentu kampa do duboko u noć...

Dan 2 - Rafting rijekom Tarom

alternatetext

Nakon doručka i pripreme za rafting do 11.30h, gdje svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu (neoprensko odijelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare, koji se realizuje na najatraktivnijoj dionici rijeke od Brštanovice do Šćepan Polja u trajanju od 2h do 3h, sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje i usputne posjete najznamenitijim dijelovima kanjona, poput najledenije pritoke rijeke Tare, riječice Šipčanice i slično...

Na završnici raftinga, na graničnom prelazu Šćepan Polje, na ušću Pive i Tare, oko 15h je organizovan transfer terenskim vozilima svih učesnika aranžmana nazad na kamp, gdje je obezbjeđen ručak (na meniju mlada teletina ispod sača, jagnjetina, riba i drugi etno specijaliteti).

Nakon ručka slijedi popodnevni odmor, kupanje, pecanje i lagane šetnje u okruženju kampa, a po želji gostiju, moguća je i oraganizovana posjeta starom visećem mostu na Tari u blizini kampa. Oko 21h je planirana zajednička večera uz cjelovečernje druženje uz vatru i muziku.

Dan 3 - Trekking tura na Trnovačko jezero

alternatetext

Nakon doručka do 7h slijedi pakovanje i pripreme za jeep-foto safari turu i polazak u posjetu NP “Sutjeska”, prašumi Perudici - poslednjem preostalom i najvedem prašumskom rezervatu u Evropi i Trnovačkom jezeru, jednom od najljepših glečerskih jezera na Balkanu.

Vožnja terenskim vozilima do vidikovca „Dragoš sedlo“ na 1306 met. n/v., gdje imamo mogudnost ulaska u samu prašumu u vidu šetnje do obližnjeg vidikovca, odakle nam se pruža pogled na cjelokupni prašumski kompleks i impozantni vodopad “Skakavac” koji se nalazi u srcu prašume.

Po izlasku iz prašume Perudice, slijedi petnaestominutna vožnja do slededeg vidikovca „Prijevor koji se nalazi na 1668 met n/v odakle „puca“ impozantan pogled na cjelokupni lokalitet parka i okolne planine u kojima dominira Maglić, koji je sa svojih 2386 met n/v zvanično i najvedi vrh u BiH, kao i pogled na sve ostale planine iz okruženja poput Zelengore i Volujaka.

Nakon parkiranja vozila na visoravni Prijevor i prepakivanja planinarske opreme, oko 12h slijedi dvočasovna trekking tura do Trnovačkog jezera pješačkom stazom koja prolazi kroz nesvakidašnji ambijent NP “Sutjeska”.

Po dolasku na jezero predviđen je boravak u trajanju od 1-1,5h sa planiranom užinom, kupanjem i obilaskom jezera. Povratak na Tjentište terenskim vozilima je planiran oko 17h, sa mogudnošdu usputnog obilaskaska spomen – istorijskog kompleksa bitke na Sutjesci do 18h, nakon čega slijedi transfer svih učesnika aranžmana do Foče, gdje se aranžman i završava.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Cijene Radnim danima

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard170€170€170€170€170€
Komfor190€190€190€190€190€

Cijene Vikendom

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard190€190€190€190€190€
Komfor210€210€210€210€210€
POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Smještaj u kampu Encijan u planinskim kućicama- bungalovima na bazi punog pansiona sa 3 potrebna i kvalitetna obroka dnevno
  • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Taksu za splavarenje rijekom Tarom u iznosu 4,30 € po osobi
  • Taksu za ulazak u NP Sutjeska u iznosu od 5,00 € dnevno po osobi
  • Taksa za Trnovačko jezero u iznosu od 1,00 € dnevno po osobi
  • Boravišnu taksu u iznosu od 0,80€ dnevno po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 14,90 € po osobi
od €170,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas