od €64,00
Rezervacija

D13 – Posjeta Sarajevu

Agencija Encijan - Posjeta Sarajevu
Nema ocjena
Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Ako želite otkriti nešto posve izuzetno, onda obavezno posjetite Sarajevo, grad u kome se susreću kulture istoka i zapada, centar kulturnih dešavanja i istovremeno glavni grad Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je grad sa dušom. A da biste osjetili tu dušu, najbolje je doći i lično doživjeti grad. Zbog svoje bogate istorije koja se karakteriše kulturološkim sudarom istoka i zapada, bićete u prilici vidjeti na istom mjestu spomenik kulture izgrađen u Orjentalnom stilu, koji predstavlja dio naslijeđa otomanskog carstva, a odmah do njega građevinu iz Austro-ugarskog perioda koju karakteriše potpuno drugačija kulturološka pozadina.

Napomena:

Minimalan broj učesnika potreban za ovaj aranžman je 4. Ukoliko ste u manjem broju od navedenog, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate kako bismo istražili mogućnost kombinovanja s drugim učesnicima.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Plan aranžmana

Po prihvatu gostiju na već dogovorenoj lokaciji, kao što je naša agencija Encijan u Foči ili naš kamp Encijan koji se nalazi u samom srcu kanjona Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vrijeme između 9h i 10h), slijedi transport na ugovorenu destinaciju.
Naša prva stanica je Baščaršija. Stari sarajevski bazar i istorijski i kulturni centar grada, srce i duša Sarajeva i mjesto okupljanja mještana. Baščaršija je orijentalni bazar, laviring uskih ulica sa malim prodavnicama u kojima zanatlije prave i prodaju svoje proizvode. Svojevremeno svaka od ulica je nosila ime po različitoj vrsti zanata: metala, nakita, keramike itd. Sebilj česma na Baščaršiji jedina je
ovakva građevina u Sarajevu.
Sledeće što slijedi je Vijećnica. Vijećnica je najekstravagantnija građevina izgrađena tokom austro-ugarske okupacije. Predstavlja susret istočnih i zapadnih civilizacija. Danas je u toj zgradi smještena nacionalna i univerzitetska biblioteka.
Nakon Vijećnice, slijedi Sahat-kula u Sarajevu - jedini sat koji pokazuje mjesečevo vrijeme. Toranj sa satom, visok 30 metara najviši je u cijeloj Bosni, a datira iz 17. vijeka kada ga je izradio Gazi Husrev - beg pored džamije koja takođe nosi njegovo ime. Kula ima 76 drvenih stepenica raspoređenih u kvadrat i prikazuje vrijeme na sve 4 strane.
Nakon svih ovih obilazka, gladni i po malo izmoreni, imaćete priliku probati tradicionalna bosanska jela kao što su ćevapi i burek, jela poznata širom svijeta. Ćevapi tradicionalno jelo sa roštilja nesporni su kraljevi bosanske brze hrane. A burek sa jogurtom šta reći osim, idealna kombinacija, koja vas neće ostaviti ravnodušnim.
Vrlo malo gradova u svijetu može ponuditi tako raznolike zanimljivosti na tako malom prostoru kao što je Sarajevo.
Nakon ručka slijedi transport u Foču, gdje se vaš aranžman ujedno i završava.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 65€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Dva obroka
  • Sertifikovani vodiči
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Dodatne usluge na vaš zahtjev
  • Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
  • Ukupna cijena svih taksi - 1,00 € po osobi
od €64,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas