od €64,00
Book Now

D13 – Posjeta Sarajevu

Agencija Encijan - Posjeta Sarajevu
Not Rated

Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Ako želite otkriti nešto posve izuzetno, onda obavezno posjetite Sarajevo, grad u kome se susreću kulture istoka i zapada, centar kulturnih dešavanja i ujedno i glavni grad Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je grad sa dušom. A da biste osjetili tu dušu, najbolje je doći i lično doživjeti grad. Zbog svoje bogate istorije koja se karakteriše kulturološkim sudarom istoka i zapada, bićete u prilici vidjeti na istom mjestu spomenik kulture izgrađen u Orjentalnom stilu, koji predstavlja dio naslijeđa otomanskog carstva, a odmah do njega građevinu iz Austro-ugarskog perioda koju karakteriše potpuno drugačija kulturološka pozadina.

 

Napomena

Minimalan broj učesnika za ovaj aranžman je 4, i ako vas je manje od tog broja, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate da bismo provjerili možemo li vas ukombinovati sa drugim učesnicima.

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Plan aranžmana

Po prihvatu gostiju na već dogovorenoj lokaciji, kao što je naša agencija Encijan u Foči ili naš kamp Encijan koji se nalazi u samom srcu kanjona Tare u jutarnjim časovima (preporučeno vrijeme između 9h i 10h), slijedi transport na ugovorenu destinaciju.
Naša prva stanica je Baščaršija. Stari sarajevski bazar i istorijski i kulturni centar grada, srce i duša Sarajeva i mjesto okupljanja mještana. Baščaršija je orijentalni bazar, laviring uskih ulica sa malim prodavnicama u kojima zanatlije prave i prodaju svoje proizvode. Svojevremeno svaka od ulica je nosila ime po različitoj vrsti zanata: metala, nakita, keramike itd. Sebilj česma na Baščaršiji jedina je
ovakva građevina u Sarajevu.
Sledeće što slijedi je Vijećnica. Vijećnica je najekstravagantnija građevina izgrađena tokom austro-ugarske okupacije. Predstavlja susret istočnih i zapadnih civilizacija. Danas je u toj zgradi smještena nacionalna i univerzitetska biblioteka.
Nakon Vijećnice, slijedi Sahat-kula u Sarajevu - jedini sat koji pokazuje mjesečevo vrijeme. Toranj sa satom, visok 30 metara najviši je u cijeloj Bosni, a datira iz 17. vijeka kada ga je izradio Gazi Husrev - beg pored džamije koja takođe nosi njegovo ime. Kula ima 76 drvenih stepenica raspoređenih u kvadrat i prikazuje vrijeme na sve 4 strane.
Nakon svih ovih obilazka, gladni i po malo izmoreni, imaćete priliku probati tradicionalna bosanska jela kao što su ćevapi i burek, jela poznata širom svijeta. Ćevapi tradicionalno jelo sa roštilja nesporni su kraljevi bosanske brze hrane. A burek sa jogurtom šta reći osim, idealna kombinacija, koja vas neće ostaviti ravnodušnim.
Vrlo malo gradova u svijetu može ponuditi tako raznolike zanimljivosti na tako malom prostoru kao što je Sarajevo.
Nakon ručka slijedi transport u Foču, gdje se vaš aranžman ujedno i završava.

Uključeno

  • Dva obroka
  • Sertifikovani vodiči
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Dodatne usluge na vaš zahtjev
  • Sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom
  • Ukupna cijena svih taksi - 1,00 € po osobi

HIGHLIGHTS

Ukupna cijena aranžmana sa taksama - 65€ po osobi

POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija
od €64,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas