od €160,00
Rezervacija

Aranžman A6 – Vranovina i rafting rijekom Tarom ( 3 dana / 2 noćenja )

Tara rafting camp Encijan - Tara Canyon
Nema ocjena
Trajanje

4-6 hours

Tip ture

Dnevna tura

Veličina grupe

8 ljudi

Jezici

English, Serbian

Kratak pregled

Aranžman koji vam pruža mogućnost da obiđete etno selo Vranovina i hodate na 1500 metara nadmorske visine , ivicom najdubljeg kanjona u Evropi, a već sljedećeg dana uživate u raftingu ključajućim vodopadima rijeke Tare.

Uzvodno od Dulinog brijega, na platou kanjona, nalazi se Vranovina. Mjesto se nalazi u blizini crnogorske granice. Samo 150 m niže odatle nalazi se jedan od najljepših vidikovaca. Pejzaži koji se vide sa tog mjesta ostaviće vas bez daha, bićete očarani panoramskim pogledom odatle. To mjesto u sebi objedinjuje sve ono što želite vidjeti, čuti, osjetiti i želite dotaći, a dio je ove jedinstvene prirodne harmonije. Pješačenje ovim predjelima pravi je raj za oči i neće vas ostaviti ravnodušnim,ko zna, možda probudi i poetu u vama. AJedna avantura vrijedna svakog pređenog koraka.

No ne možemo zaboraviti dan bez raftinga. Brza rijeka, neprimjetni brzaci, nepredvidiva priroda, erupcija boja, pogled koji umiruje i opušta, prekida se na tren naletima adrenalina, opštom euforijom i povicima. Sve ovo je samo dio mozaika iskustava koji čekaju svakoga ko se upusti u rafting Tarom

Ovo mjesto je pravi rezervoar energije. Ako ostanete bez energije i volje da budete u gradu, ovde pored rijeke Tare ćete je sigurno dopuniti, jer ovo je sve ono što želite i o čemu sanjate.

Priče o raftingu kruže cijelim svijetom. Zašto i vi ne ispričate svoju!

Više detalja

Pregled aranžmana

Raširi sve
Dan 1 - Dolazak na kamp Encijan

alternatetext

Po dolasku na granični prelaz Hum-Sćepan Polje u unaprijed dogovrenom okvirnom vremenskom terminu, u popodnevnim satima izmedju 16 i 18h slijedi polučasovna voznja kroz prijatan ambijent kanjona rijeke Tare, do lokaliteta Brštanovica, koji je ujedno i pocetna tacka za rafting, a na kojoj se i nalazi nas kamp Encijan.

Na samoj Brstanovici za sve učesnike aranzmana obezbjedjen je siguran parking za lična vozila. Po dolasku na kamp, nakon pića dobrodošlice, slijedi smještaj gostiju u planinske kućice-bungalove i upoznavanje sa ambijentom kampa i okruženja.

Oko 20h je predviđena zajednička večera za sve učesnike aranžmana, na meniju etno specijaliteti lokalnoga kraja (mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), koja se ujedno nastavlja cjelovečernjim druženjem uz logorsku vatru i muziku u prijatnom ambijentu kampa do duboko u noć...

Dan 2 -" Hajking" tura do Vranovine

alternatetext

Nakon doručka do 10h slijede pripreme za hiking turu i vožnja terenskim vozilima u trajanju od sat vremena do etno sela Vranovina na istoimenom planinskom platou. U narednom periodu od 2.5-3h slijedi treking tura obodom kanjona sa fantastičnim pogledom na cijelokupni kanjon rijeke Tare i planinski masiv Durmitora.

U 15h je organizovan ručak u samom selu (na meniju domaći specijaliteti lokalnoga kraja; sir, kajmak, kiselo mlijeko, hljeb ispod sača...). Nakon ručka je predviđena lagana jednočasovna “trekk” tura, i prevoz nazad do kampa do 18h. Po dolasku na kamp, popodnevni odmor, pecanje i slične aktivnosti do 20h kada je planirana večera uz logorsku vatru, muziku i noćenje.

Dan 3 - Rafting rijekom Tarom

alternatetext

Nakon doručka i priprema za rafting do 11:30h slijedi rafting najuzbudljivijim dijelom rijeke Tare (dionica sa najvećom koncentracijom bukova) u trajanju od 2h do 3h, sa pauzama za foto-safari, kupanje i osvježenje.

Na završnici rafting dionice, na ušću Pive i Tare i mjestu gdje nastaje rijeka Drina, je oko 15h predvidjeno pristajanje čamaca i povrat svih učesnika raftinga na kamp gdje je vas čeka obezbjedjena topla voda za tuširanje, nakon čega slijedi ručak (na meniju etno specijaliteti lokalnoga kraja: mlada jagnjetina, teletina, sir, pršut, kajmak...), gdje se nakon ručka vaš aranžman i završava.

Informacije o hrani

Naša domaća tradicionalna bosanska kuhinja i organska hrana koju spremamo na našem kampu Encijan, i imamo u ponudi u sklopu svih naših paket aranžmana, a po kojoj smo već odavno prepoznatljivi, zasigurno je još jedan od dodatnih razloga zašto se većina naših dugogodišnjih zadovoljnih gostiju odluči da nas posjeti iznova, a ujedno i jedan od naših „Oprobanih recepata“ po pitanju našeg dosadašnjeg uspjeha u poslu…

U nastavku imate priliku detaljno pogledati cjelokupni naš standardni jelovnik, koji je sastavni dio svakog od naših paket aranžmana koje imamo u ponudi, sa većinom naših tradicionalnih jela koja ćete i sami imati prilike da oprobate ukoliko se odlučite da nam ukažete vaše povjerenje da vas domaćinski ugostimo:

Doručak u kampu:

- Vrući uštipci - priganice, tople krofne i domaći hljeb i pogačice pečeni u peći na drva.
- Dimljena Njeguška šunka, domaći pršut i kobasice.
- Mladi kajmak iz katuna i svježi kravlji sir.
- Svježe mlijeko, maslac i planinski med.
- Jaja i razne vrste omleta sa prilozima
- Domaći džem od šumskog voća i marmelada od višanja.


Ručak u kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- Domaća pita zeljanica i sirnica pečena ispod sača i kukuruzne projarice-pogačice )

Glavna jela:
- Mlada teletina ili jagnjetina sa pečenim krompirom i povrćem pečena pod sačem.
- Japrak (vrsta sarme umotana u raštanu) kuvana sa suvim mesom i rebarima.

Dezert:
- Slatka pita od jabuka, hurmašice i lenja pita od višanja


Večera na kampu:

Predjelo:
- Rafterska teleća čorbica, domaći hleb i sezonska salata (zelena, paradaiz, kupus i krastavac)
- "Krompirove pole"- zapečene kriške krompira sa domaćim sirom i kajmakom
- Dimljena Njeguška šunka i domaća kobasica
- Domaća pita gibanica i kukuruzne projarice-pogačice sa sirom
- Grilovane paprike u sosu od bijelog luka i ruzmarina

Glavna jela:
- Mlada "lešo" teletina kuhana na pari sa slanim krompirom u prilogu
- Svježa potočna pastrmka sa krompir salatom
- Teleći gulaš sa suvim šljivama

Dezert:
- Domaća baklava, tulumbe ili hurmašice

Vegetarijanska ponuda:

Na našem meniju takođe se nalazi i bogata ponuda jela za sve ljubitelje vegetarijanske i veganske kuhinje koju pripremamo isključivo od svježih organskih namirnicana.
Potrebno je samo da nam prilikom rezervacije nekog od naših aranžmana, obavezno naglasite da preferirate takav vid ishrane, a mi ćemo se potruditi da doživite nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Informacije o smještaju

Cjelokupna ponuda naših smještajnih kapaciteta na kampu je podijeljena u dvije varijante i vrste smješta, po modelu i principu klasifikacije na STANDARD i KOMFOR smještajne jedinice.

Opcija smještaja uz aranžman u STANDARD varijanti podrazumijeva upotrebu i korištenje naših drvenih planinskih bungalova bez sopstvenih toaleta, dok opcija KOMFOR smještaja uz aranžman podrazumijeva upotrebu i korištenje individualnih smještajnih jedinica sa sopstvenim kupatilima, što rezultira dodatnim uvećanjem osnovne cijene svakog našeg standard paket aranžmana.

Cijene i rezervacija

Cijene Radnim danima

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard160€160€160€160€160€
Komfor180€180€180€180€180€

Cijene Vikendom

Smještaj1/61/51/41/31/2
Standard170€170€170€170€170€
Komfor190€190€190€190€190€
POKLONI OVAJ ARANŽMAN (Klikni ovdje)
alternatetext

Već dugo razmišljate kako i na koji najoriginalniji način da obradujete voljenu osobu i priuštite joj još jedno nesvakidašnje iznenadjenje, za njen nastupajući rodjendan, il' možda vašu godišnjicu braka ili veze !?

Il“ možda jednostavno samo imate potrebu zahvaliti se dragoj Vam i bliskoj osobi kraj sebe, i još jednom joj na odredjeni način pokazati koliko vam znači...

Ukoliko razmišljate o svemu ovome, možda vam mi, u vidu jednog našeg „turističkog poklon vaučera“ i "paket aranžmana za dvije osobe“, na neki način možemo pomoći da riješite te vaše dileme :)

Kliknite za više informacija

Uključeno

  • Smještaj u kampu Encijan u planinskim kućicama- bungalovima na bazi punog pansiona sa 3 potrebna i kvalitetna obroka dnevno
  • Kompletnu profesionalnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
  • Organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
  • Obezbjeđen smještaj vaših vozila na parkingu sa čuvarskom službom
  • Taksu za splavarenje rijekom Tarom u iznosu 4,30 € po osobi
  • Boravišnu taksu u iznosu od 0,80€ dnevno po osobi
  • Osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1,00 € dnevno po osobi
  • Ukupna cijena svih taksi - 8,90 € po osobi
od €160,00

Rezervacija

Organized by

Camp Encijan

Member Since 2021

Information Contact

Email

shinetheme@gmail.com

Website

travelerdemo.wpengine.com

Telefon

+44 9853495343

Fax

+44 9853495341

Izdvojeno za Vas